Madrid

Gescartera va pagar un jet privat per veure la final de la Champions

El serial Gescartera continua portant cua. L'ajudant d'Antonio Camacho, Fernando Lorca López, ha afirmat aquest dilluns que la societat va pagar més d'un milió de pessetes per fletar un jet privat i veure la final de la Champions League de l'any 2000, entre el Reial Madrid i el València. Lorca López ha explicat també en el judici oral com va començar a treballar per a Antonio Camacho, l'amo de l'empresa, i va acompanyar-lo en viatges a Londres, on anaven de compres als grans magatzems Harrod's. Lorca López no va ser "mai" treballador de Gescartera, però a finals de mes cobrava unes 100.000 pessetes, tot i que "no cada mes".

Actualitzat

L'ajudant de Camacho ha declarat aquest dilluns en el judici oral per l'escàndol financer Gescartera. "Li feia algun encàrrec i em convidava a dinar", ha especificat sobre la seva relació amb el propietari de Gescartera. Un d'aquests encàrrecs va ser "gestionar" un avió privat per veure la final de la Champions League de l'any 2000 davant la impossibilitat d'anar a París en "vol regular". Lorca López, guàrdia civil retirat per malaltia, ha xifrat en més d'un milió de pessetes el cost d'aquesta gestió.

Segons fonts judicials, Gescartera va convidar diversos oficials de la Guàrdia Civil a viatjar gratis a aquest partit de futbol, incloent-hi entrades per al partit, l'avió privat i l'allotjament en hotels de luxe de la capital francesa. En aquells temps, Gescartera era col·laboradora de la Fundación Real Madrid, a la qual va aportar uns set milions de pessetes.

L'arquebisbat de Valladolid es defensa 

D'altra banda, també ha declarat l'antic ecònom de l'arquebisbat de Valladolid Enrique Peralta. En la sessió d'aquest dilluns, Peralta ha confessat que Gescartera només va donar-li una rendibilitat d'uns 15 milions de pessetes sobre els 1.105 milions que la institució va invertir en la societat.

La defensa de Peralta contrasta amb els documents esgrimits pel fiscal Vicente González Mota, que assenyalen que l'arquebisbat va rebre uns rendiments de 3,5 milions de pessetes només durant l'últim trimestre del 1996, un milió per sobre de la xifra oferta per Peralta sobre aquest període.

Anar al contingut