Germà Gordó hauria arreglat pagaments il·legals d'empresaris a Convergència

RedaccióActualitzat

Una gravació apunta que Germà Gordó, exsecretari de govern d'Artur Mas, hauria influït en l'executiu català per pagar deutes del partit a empresaris. La conversa, enregistrada l'octubre del 2011, és amb un empresari proveïdor de l'antiga Convergència, i la publica "El Periódico". Gordó, que està investigat pel cas del 3%, nega que cometés cap il·legalitat.

L'empresari Joan Manuel Parra va gravar la conversa mentre reclamava un deute d'1,2 milions d'euros pel muntatge d'infraestructures de campanya de les eleccions del 2010. En la gravació, presumptament, Germà Gordó, llavors secretari de govern de Mas, es vantava de poder influir en el govern i poder aconseguir adjudicacions públiques.

Gordó: "Si va malament no et podrem ajudar, i si et va bé, sí..."

Parra: "Em vas vendre molt bé la moto que si arribàvem a govern seria l'hòstia, dinaria cada dia a can Pineda..."

L'enregistrament, que ha publicat El Periódico, està en mans del jutge de l'Audiència Nacional que investiga el cas del 3% de Convergència Democràtica, en què Germà Gordó està investigat. En la gravació se sent la veu de Gordó, que indica a l'empresari que l'avisi sempre que es presenti a un concurs públic.

Gordó: "Cada vegada que et presentis a alguna cosa, m'avises i parlaré amb el secretari general corresponent."

A banda, en l'àudio, Gordó també convida Parra a adreçar-se a l'Institut Català de Finances, on, segons diu, pot influir com a secretari de govern i membre de la junta de la institució.

Gordo: "L'ICF, demana-ho allà, perquè és una institució 100% nostra i jo hi tinc pes..."

Gordó ha reaccionat a aquesta informació amb un tuit on diu que no recorda aquesta conversa i on nega haver comès cap il·legalitat. Germà Gordó, que va deixar el PDeCAT el 2017, forma part d'un sector exconvergent que te previst reunir-se a final de mes amb polítics d'altres moviments per abordar la possible creació d'un nou partit.

ARXIVAT A:
Corrupció
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut