Pisarello intervenint en un míting amb Ada Colau i Pablo Iglesias
Pisarello intervenint en un míting amb Ada Colau i Pablo Iglesias

Gerardo Pisarello es postula com a candidat dels comuns a les europees

Actualitzat

El primer tinent d'alcalde de l'Ajuntament de Barcelona, Gerardo Pisarello, estret col·laborador de l'alcaldessa, Ada Colau, ha anunciat aquest dilluns la intenció de postular-se com a candidat de Barcelona en Comú per a les eleccions europees del 2019. Ho ha fet el mateix dia que Barcelona en Comú ha activat el procés de primàries per escollir la candidatura al Parlament Europeu.

La voluntat de Barcelona en Comú és sumar-se a la candidatura d'Unides Podem Canviar Europa amb la finalitat d'incorporar una agenda municipalista al Parlament Europeu. Des del seu perfil a Facebook, el número dos de l'equip de govern de Barcelona ha explicat que el partit fa temps que està "treballant amb altres ciutats del canvi en una agenda municipalista que incideixi en totes les escales: des de les més pròximes fins a l'estatal i l'europea".

 


Pisarello diu que, després de "moltes converses" amb Colau i altres regidors de BComú i alcaldies "amigues", entre les quals cita les d'Amsterdam o Nàpols, s'ha decidit a presentar la seva candidatura "per representar el municipalisme transformador a les eleccions europees de maig".

"Davant del discurs de la por i del replegament xenòfob, el municipalisme té l'obligació de generar alternatives des de la proximitat. I de portar l'experiència de les Ciutats del Canvi a Europa per teixir des d'allà xarxes de solidaritat i esperança."

Des d'aquest dilluns es poden presentar candidatures individuals a les primàries de Barcelona en Comú perquè es votin entre el 19 i el 21 de gener.

ARXIVAT A:
En comúAda Colau
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut