Gerard Quintana l'han guardonat amb el Ramon Llull per "L'home que va viure dues vegades" (ACN/Pere Francesch)
A Gerard Quintana, l'han guardonat amb el Ramon Llull per "L'home que va viure dues vegades" (ACN / Pere Francesch)

Gerard Quintana, Premi Ramon Llull per la seva segona novel·la

L'obra es titula "L'home que va viure dues vegades" i parla de les segones oportunitats

Actualitzat

El Premi de les Lletres Catalanes Ramon Llull ja té un nom per afegir al seu palmarès. I un de ben conegut. El del músic, i ara també escriptor, Gerard Quintana, que n'ha recollit el guardó aquest migdia.

El premi, dotat amb 60.000 euros, l'ha guanyat per una novel·la sobre les segones oportunitats. "L'home que va viure dues vegades" l'ha definit el mateix Quintana com una obra que parla de "les segones oportunitats, l'amor incondicional més enllà de la vida, dels somnis i aquells imprevistos que sacsegen".

El protagonista, Salvador Martí, "haurà d'enfrontar-se al destí per l'herència enverinada del seu pare, i és que pertany a una família en la qual els homes moren dues vegades", ha explicat l'autor.

El llibre es publicarà el 3 de març. És la segona novel·la que escriu Quintana, després de publicar el 2019 "Entre el cel i la terra", que va tenir força ressò.

Portada d'"Entre el cel i la terra"


Entre la música i les lletres

El líder de Sopa de Cabra i president de l'Acadèmia Catalana de la Música ha mostrat els últims anys dues cares, la del músic i la de l'home de lletres. Nascut a Girona el 1964, Gerard Quintana es va criar entre els volums de la històrica llibreria Geli que regentava el seu oncle. Fa dos anys va publicar una primera novel·la, "Entre el cel i la terra", que va obtenir força ressò.

Amb la segona, "L'home que va viure dues vegades", ha obtingut el XLI Premi de les Lletres Catalanes Ramon Llull, que concedeix el grup Planeta. El llibre arribarà el 3 de març a les llibreries. La mateixa editorial l'ha definit com "una novel·la vital que ens parla de les segones oportunitats, de l'amor incondicional i dels somnis que ens sacsegen".

L'acció de "L'home que va viure dues vegades" comença a Eivissa el 1999. La Maria i els seus fills, l'Àngel i l'Alba, de cinc i set anys, arriben una tarda plàcida de setembre a la platja després de saber que el vol del pare, el Salvador, ha patit una cancel·lació i que torna amb el darrer avió de la nit. El que passarà en aquella petita cala ho canviarà tot per sempre. La novel·la explica la increïble història de Salvador Martí, el fill que haurà de lluitar contra el destí quan rep una herència enverinada del seu pare; el noi que, avergonyit del món, trobarà ben aviat refugi a les pàgines dels llibres; el poeta que buscarà el seu reflex en les paraules de les dones i els homes que, abans que ell, van saber escriure amb bellesa i veritat el seu comiat.

El viatge que viurà el Salvador, a través dels personatges que anirà trobant a cada costat del mirall, és un cant a la vida, que desdibuixa les fronteres entre la realitat i la imaginació, entre les obsessions i els somnis, entre el bé i el mal, entre Déu i el diable. El protagonista veurà com s'esborren els límits entre la vida i la mort, com dues cares de la mateixa moneda.


El més ben dotat

Juntament amb el Sant Jordi, el Ramon Llull és el premi més ben dotat de les lletres en català. L'any passat el va guanyar l'escriptora Núria Pradas amb "Tota una vida per recordar", la història d'una dona que als anys 30 del segle passat va decidir deixar Nova York per traslladar-se a Los Angeles i provar sort en el camp de l'animació.

 

 

ARXIVAT A:
Literatura
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut