Gerard Figueras renuncia a encapçalar la llista de Junts a Vilanova i la Geltrú a les eleccions municipals

Actualitzat

ACN Vilanova i la Geltrú - El recent exsecretari d'acció Exterior i de la Unió Europea de la Generalitat, Gerard Figueras, ha renunciat a ser el cap de llista de Junts a Vilanova i la Geltrú a les eleccions municipals del proper mes de maig. Figueras ha comunicat aquesta decisió a la coordinadora local del partit per motius personals i professionals, segons ha avançat 'Eix Diari' i han confirmat fonts de Junts a l'ACN. Va ser l'únic candidat a les eleccions primàries que es van celebrar a mitjans de maig i Junts el va proclamar alcaldable un mes després. Davant la seva renúncia, la coordinadora local de la formació ha acordat unànimement proposar com a cap de llista el regidor de Producció del Primer Sector i Mercats Municipals, Jaume Carnicer.

La proposta se sotmetrà a votació de l'assemblea convocada per aquest dijous a la tarda. Carnicer va ocupar el número 3 de la candidatura de JxCat a les eleccions del 2019. El partit de Puigdemont va obtenir en aquell moment tres regidors, la meitat dels que havia aconseguit a les eleccions anteriors com a CiU. JxCat va ser la tercera força més votada en unes eleccions que va guanyar el PSC a poca distància d'ERC.

Els post convergents, però, van signar un pacte amb Esquerra i Capgirem-CUP que els permetia governar amb majoria absoluta i crear el primer govern independentista de la ciutat. L'acord, però, s'ha trencat aquest 2022 i ara ERC i JxCat governen en minoria.

Anar al contingut