Tbilisi

Geòrgia denuncia que Rússia ha violat el seu espai aeri i ha llançat un míssil al seu territori

Les autoritats de Geòrgia, al Caucas, han denunciat que un o diversos avions russos haurien violat el seu espai aeri i haurien llançat un míssil sobre el seu territori, tot i que no hauria arribat a explotar. Fonts de les forces aèries russes han desmentit aquestes acusacions. El govern de Geòrgia, però, ha convocat l'ambaixador rus a Tbilisi.

Actualitzat
El Ministeri de l'Interior de Geòrgia ha denunciat l'entrada de dos caces russos al seu espai aeri i el llançament d'una bomba que no ha arribat a esclatar. Els fets haurien passat a Tsitelubani, uns 65 quilòmetres als nord-oest de la capital georgiana, prop d'Ossètia del Nord.

Un portaveu governamental ha explicat que l'exèrcit georgià s'ha traslladat al lloc on ha caigut la bomba, de 700 grams, "a unes quantes desenes de metres d'una carretera i d'unes cases de pagesos", segons ha explicat el portaveu, que ha afegit que "no ha resultat ferit ningú".

Ara es treballa per desactivar l'artefacte, i les autoritats, que han obert una investigació, no descarten trobar-ne més. Les mateixes fonts han explicat que els aparells russos que haurien comès aquesta acció serien els bombarders Sukoi 24, preparats per atacar a poca altura.

Des de Moscou, el portaveu de la força aèria russa ja ha rebutjat les acusacions georgianes afirmant que els seus avions no han fet missions en aquella zona i que, per tant, "de cap manera han pogut violar l'espai aeri de l'estat veí".

Geòrgia, però, ha convocat l'ambaixador rus a Tbilisi a la seu del Ministeri d'Afers Estrangers per transmetre-li una nota oficial de protesta pel llançament del míssil.

La situació a Geòrgia està marcada des de la caiguda de la Unió Soviètica per la confrontació del govern georgià amb la regió separatista d'Abkhàzia, que rep el suport de Rússia. El govern de Tbilisi defensa una postura obertament prooccidental i pròxima a la Unió Europea i els Estats Units, mentre que Rússia patrocina les aspiracions separatistes d'Abkhàzia i, fins i tot, hi té destacades tropes, teòricament en missió de pau.
Anar al contingut