Londres

George Osborne sobre Brexit: "Estem preparats per a qualsevol cosa que passi"

El ministre de Finances britànic parla per primera vegada després del Brexit per calmar els mercats i diu que l'economia britànica és prou forta per resistir el que calgui

RedaccióActualitzat

Ha trigat uns quants dies, però al final ha parlat. El ministre de Finances del Regne Unit, George Osborne, ha llegit una curta declaració aquest dilluns al matí amb l'objectiu de calmar els inversors i les borses i evitar que la lliura i els valors del país continuïn caient després del resultat del referèndum, en què els britànics van decidir abandonar la Unió Europea.

George Osborne, que es considera que ha estat un dels més actius en la campanya a favor del Remain -quedar-se a la UE-, i que també és el principal aspirant a succeir David Cameron al capdavant del partit conservador i del govern, ha afirmat que l'economia britànica està preparada per resistir tot el que pugui comportar el Brexit:

"La nostra economia és prou forta per afrontar el repte que té el nostre país.  És probable que continuem veient volatilitat en els mercats financers, però estàvem preparats per a l'inesperat i per a qualsevol cosa que passi."

Osborne només havia parlat a través de Twitter, amb uns quants missatges emesos el divendres amb ànim de tranquil·litzar els mercats, però no va aconseguir evitar una caiguda històrica de la lliura, la degradació per part de Moody's dels valors de crèdit britànics i un pessimisme general pel futur de l'economia del país. De tota manera, Osborne ha admès que el Regne Unit viurà una recessió econòmica immediata:

"Hi haurà un ajustament en la nostra economia per la decisió que ha pres la població britànica. Respecto la decisió i treballarem per aplicar-la. L'impacte econòmic també tindrà efecte en les finances públiques. Tenint en compte l'ajornament de la invocació de l'article 50 i del nomenament d'un nou primer ministre, esperarem fins llavors per prendre decisions sobre el pressupost."

Osborne, que ha respost algunes preguntes després de la lectura del comunicat, no ha volgut desvelar res sobre el què pensa del seu futur polític personal, però ha dit que "els pròxims dies" ho exposarà al seu partit.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut