Londres

George Lucas porta als tribunals el creador del vestuari de "La guerra de les galàxies"

El director de cinema George Lucas, creador de "La guerra de les galàxies", ha portat davant un tribunal britànic el creador del vestuari de la mítica saga. L'enginyer industrial, Andrew Ainsworth va comercialitzar rèpliques del vestuari dels personatges més característics a la seva botiga del barri de Twickenham, a Londres. Lucas ha presentat una demanada en contra seu per violació dels drets d'autor.

Actualitzat

El director no vol perdre ni un cèntim del negoci multimilionari que ha aconseguit amb el cobrament dels drets d'autor de la saga, estrenada el 1977, i que estarien valorats en uns 7.800 milions d'euros.

Andrew Ainsworth va ser contractat per dissenyar la roba que portarien els personatges. Va cobrar uns 40.000 euros, quantitat bastant baixa si tenim en compte els ingressos de les pel·lícules. Gràcies a les seva participació, Ainsworth es va obrir camí i va treballar en altres produccions.

Fa tres anys, va trobar els prototips dels uniformes i coneguts cascos i va decidir posar-los a la venda. La iniciativa va tenir tant èxit que va decidir fer rèpliques i vendre-les al seu negoci de vestuari de cinema a Londres. Algunes de les rèpliques es van vendre a 2.400 euros.

George Lucas considera que Ainsworth s'està beneficiant de drets d'autor del que és propietari, i per això l'ha portat davant dels tribunals . De fet, un tribunal de Los Angeles li va donar la raó el 2006 i va ordenar el pagament d'una multa de 13 milions d'euros. Com que Andrew Ainsworth és resident al Regne Unit, els advocats del director han portat el cas a la justícia britànica perquè avali la sentència dictada pel tribunal nord-americà.

Anar al contingut