Pere Aragonès al Consell Nacional d'ERC (EFE)
Pere Aragonès al Consell Nacional d'ERC (EFE)

Generalitat i govern espanyol criden al diàleg, però no concreten la reunió del 21D

Quan falten sis dies per a la reunió del consell de ministres, les dues parts demanen calma i serenor

RedaccióActualitzat

Els governs espanyol i català rebaixen la tensió en les declaracions dels últims dies i criden a recuperar el diàleg. Tot i això, continuen les discrepàncies al voltant del format que hauria de tenir la possible reunió entre Pedro Sánchez i Quim Torra, que es vol fer coincidir amb el consell de ministres del dia 21 a Barcelona. 

Aquest dissabte, les dues parts han demanat calma i serenor. Quan falten sis dies per a la reunió del consell de ministres, el president i el vicepresident de la Generalitat recullen el guant de Sánchez sobre diàleg.

"Fem una crida a que les mobilitzacions siguin cíviques, pacífiques, democràtiques"

Aragonès es mostra partidari que es parli de precarietat en la reunió del 21 de desembre, tal com proposa Pedro Sánchez perquè aquest és, diu, un dels detonants de l'independentisme.

"Parlem-ne de precarietat, perquè precisament la causa de la independència de Catalunya és una causa per vèncer la precarietat que viu el nostre país"

 

Notícia relacionada: Més de 1.100 policies i guàrdies civils es desplegaran a Catalunya el 21D

 

La portaveu del govern català, Elsa Artadi, ha explicat a "El suplement" de Catalunya Ràdio que vol que sigui una trobada bilateral. I diu a Pedro Sánchez que, per desbloquejar el conflicte entre Catalunya i Espanya, no només s'ha de parlar de precarietat laboral i d'economia.

"Si Pedro Sánchez creu que l'únic repte que té Espanya és sobre l'atur i sobre l'economia, que són temes molt importants, clarament no està obrint els ulls. Si aquests fossin els únics temes que existeixen, el tema central de les eleccions andaluses no hauria estat Catalunya. Per tant, sí que li demanaríem un exercici de responsabilitat"

 

Sànchez demana serenor i paciència

Mentrestant, Sánchez continua apel·lant a un diàleg "cohesionador, serè i sensat dins la llei".

El president del govern espanyol ha advertit aquest dissabte que cap problema es resol des de la crispació, sinó des del diàleg moderat i assenyat. Ha fet aquesta referència al conflicte amb Catalunya en la seva intervenció en l'acte de commemoració del 80 aniversari de l'ONCE.

"La cohesió l'hem de construir i l'hem de dialogar entre tots, per construir més i millor cohesió. Cap dels problemes dels ciutadans s'ha resolt des de la crispació i des del conflicte, i sí des del diàleg serè, moderat i dins de la legalitat"

També aquest matí, la portaveu del govern espanyol, Isabel Celaá, ha assegurat que no hi ha nervis en l'executiu sobre aquesta visita a Barcelona, que ha generat molta repulsa i estarà envoltada de mobilitzacions. Celaá té l'esperança que tot es desenvolupi amb normalitat. 

 

 

ARXIVAT A:
Procés catalàQuim TorraPedro Sánchez
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut