Gemma Ubasart en una imatge d'arxiu
Gemma Ubasart en una imatge d'arxiu
Barcelona

Gemma Ubasart dimiteix com a líder de Podem per discrepàncies amb la campanya electoral del 27S

L'exsecretària general hauria preferit una candidatura amb més pes ciutadà, i una campanya amb un perfil més catalanista i menys intervencions de líders estatals

RedaccióActualitzat

Gemma Ubasart ha presentat la dimissió en el Consell Ciutadà de la formació. Set mesos després d'accedir al càrrec, Ubasart abandona la direcció de la formació per discrepàncies amb la manera de portar la campanya electoral del 27S.

Segons publica el diari digital "Crític", Ubasart critica el to i la filosofia de la campanya i de Catalunya Sí que es Pot. L'exsecretària general hauria preferit una candidatura amb més pes ciutadà, i una campanya amb un perfil més catalanista i amb menys intervencions de líders estatals.

Ubasart, en una entrevista en aquest mitjà disponible per a subscriptiors, assegura que "els mítings de Pablo Iglesias no havien d'esclipsar que érem una candidatura catalana". Apunta que hi havia gent dins de Podem que "apostaven per anar cap a una disputa de vot amb Ciutadans".

En l'entrevista, Ubasart diu que Catalunya Sí que Es Pot no va saber "construir un espai més enllà de l'eix nacional". També troba a faltar més cooperació amb Barcelona en Comú i Procés Constituent. A més, creu que el partit es va equivocar d'estratègia en enfrontar-se a la CUP per, entre d'altres, l'abraçada entre David Fernández i Artur Mas.

Sobre Mas, Ubasart diu que no recorda que pronunciès la paraula "odi" perquè diu que no lliga amb la seva manera de ser.

Ubasart tornarà ara a la vida acadèmica com a professora de Ciències Polítiques a la Universitat de Girona.

Nova direcció, després de les generals

La dimissió escapça la cúpula de Podem a Catalunya a tres mesos de les eleccions espanyoles del 20 de desembre. La formació que lidera Pablo Iglesias perd un dels seus puntals a Catalunya i haurà de trobar-li substitut.

Podem Catalunya ja ha explicat que no hi haurà canvis fins després del 20D. Després de les generals hi haurà una Assemblea Ciutadana per escollir els nous òrgans de direcció. 

El partit ha dissolt el Consell de Coordinació que depenia de la figura d'Ubasart. De moment hi haurà un grup de coordinació que pilotarà el partit fins a les eleccions.

Anar al contingut