Gemma Montull parla després d'11 anys del cas del Palau: "No podies dir que no a Millet"

Gemma Montull parla per primer cop després d'11 anys del cas del Palau de la Música, que ha portat a la presó el seu pare, Jordi Montull, i Fèlix Millet

RedaccióActualitzat

Gemma Montull parla 11 anys després que es destapés el cas del Palau de la Música, que ha portat a la presó el seu pare, Jordi Montull, i Fèlix Millet. En una entrevista a "El suplement", Montull nega que sigui "una lladre" i explica que ella i el seu pare van ser víctimes de la personalitat de Millet, de qui diu que "no li podies dir que no".

Montull explica que ha decidit trencar el silenci un cop s'ha resolt el seu cas. A l'exdirectora financera del Palau de la Música li han commutat la pena de 4 anys i mig de presó per 1 any de treballs comunitaris i una multa de 30.000 euros.

Gemma Montull defineix aquests 11 anys com "un malson" i, sense demanar perdó directament, reconeix que no va actuar "com hauria d'haver actuat" i que se'n penedeix "cada dia de la seva vida". Argumenta, però, que va ser víctima de les circumstàncies, perquè es va trobar "en una situació complicada, treballant en un lloc emblemàtic amb el pare i amb el senyor Millet, que és una persona complicada".

"Millet és una persona molt complicada. Ho era, ho és i ho serà, perquè és un personatge. És una persona a qui no podies dir que no a res. Molt autoritària i difícil de treballar-hi."

 

Montull aclareix que Millet era "una persona amb molt de poder" i el seu cap. La filla de Jordi Montull, de fet, culpa de l'espoli del Palau Fèlix Millet i en disculpa el seu pare. Diu que qui va ser la mà dreta de Millet al Palau "no es va inventar res" i creu que no es pot considerar com un lladre.

"Estimo amb bogeria el meu pare. És una persona meravellosa. Meravellosa. Mai estaré enfadada amb el meu pare."

Tot i que Montull defensa que el seu pare ja es va trobar la situació donada, assegura que ella no va sentir a parlar mai de les comissions il·legals per finançar partits, conegudes com el 4%: "No vaig sentir a parlar del 4%". També nega que conegués Daniel Osácar, extresorer de Convergència condemnat també pel cas Palau.

Montull també explica que la relació entre el seu pare i Fèlix Millet ha quedat tocada després del cas Palau: "Estan a dues o tres cel·les de distància. Però, vaja, no tenen gaire relació. No ha acabat gaire bé la cosa."

A l'entrevista també hi ha Jorge Navarro, advocat de Gemma Montull


Treballs comunitaris i una multa

Gemma Montull era directora financera del Palau de la Música quan tot va esclatar. El procés judicial ja ha acabat i la sentència l'ha condemnat per malversació de fons públics, apropiació indeguda, tràfic d'influències i blanqueig de diners. La seva estratègia de defensa va consistir a carregar totes les culpes al seu pare. I, finalment, Gemma Montull ha aconseguit esquivar la presó a canvi de treballs comunitaris durant 365 dies, una multa i l'embargament dels béns.

Sobre la seva pena pel cas, Montull diu que sap que "la gent se n'alegra molt poc, que no vagi a la presó", però apunta que la societat "no guanyaria res si acabés a la presó". Assegura que aquests anys ho ha passat "molt malament" perquè la gent es creu amb "dret d'humiliar-te i insultar-te".

"Ha sigut molt difícil per mi, pels meus pares, pel meu fill. M'he trobat d'anar a comprar al súper i que se'm pari algú al costat i et digui: 'Per què compres si d'aquí quatre dies estaràs a la presó'."

ARXIVAT A:
Cas Palau
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut