Natació

Gemma Mengual i Andrea Fuentes entren als Jocs de Pequín per la porta gran

Com estava previst, el duet format per Gemma Mengual i Andrea Fuentes s'ha guanyat una plaça per als Jocs de Pequín al preolímpic que se celebra a la capital xinesa. Però les catalanes, a més, han estat brillants i s'han penjat la medalla d'or. Si dimecres van acabar en primer lloc la rutina tècnica, avui han fet el mateix en la lliure, amb una puntuació global de 97,667. Mengual i Fuentes han superat per més d'un punt les bessones xineses Jian Tingting i Jiang Wenwen (96,083) i les japoneses Saho Harada i Emiko Suzuki (96,001). El camí cap a la medalla olímpica està més clar.

Actualitzat

"Abans de sortir estàvem una mica cagades perquè el duet era molt dur i als entrenaments ens havíem cansat molt. Però mentre ho fèiem ens hem contagiat l'una a l'altra i hem acabat plenes d'energia", ha dit Gemma Mengual després de saber que havien guanyat l'or.

A falta de la parella russa formada per les temibles Anastasias, Davidova i Ermakova, actuals campiones mundials i olímpics, Mengual i Fuentes han deixat clar que els volen plantar cara: "Encara podem sincronitzar-nos millor", ha reconegut Mengual: "Si ho fem, podem guanyar Rússia; si no, no". L'exercici de les catalanes, batejat com a "Flama", ha estat d'una complexitat extrema i d'una gran originalitat artística. La música escollida ha estat una òpera contemporània del belga Nicholas Lens.

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut