Veïns de Gelida caminant pel carrer amb mascaretes (ACN/Gemma Sánchez)

Gelida i Sant Llorenç d'Hortons faran una consulta per votar si canvien d'àmbit sanitari

Actualitzat

Dos municipis de l'Alt Penedès faran una consulta perquè la ciutadania decideixi  a quin àmbit sanitari vol pertànyer. Són Gelida i  Sant Llorenç d'Hortons.

Actualment, tots dos estan adscrits al sector sanitari Martorell Rural, que pertany a la comarca del Baix Llobregat i, per tant, en la desescalada van més endarrerits que la resta de la seva comarca.

Això ha fet, per exemple, que aquest dilluns, que la resta de l'Alt Penedès ha passat a fase 2, ells continuïn a la fase 1.

A Gelida, l'alcaldessa, Lluïsa Llop, admet que malgrat que ja estava sobre la taula un canvi de regió sanitària i s'havia fet una consulta al Departament de Salut, la crisi del coronavirus ho ha precipitat tot:

"L'equip de govern està convençut que el millor és pertànyer al sector sanitari de l'Alt Penendès i el Garraf. Més enllà de la pandèmia, en global, creiem que és on hauria de ser Gelida. Però, evidentment, entenem que hem de decidir-ho com a poble, tots plegats."


A Gelida, volen fer la consulta abans de l'estiu. En canvi, a Sant Llorenç d'Hortons creuen que la faran més aviat cap a la tardor.

L'alcalde, Jordi Ferrer, deixa clar que se senten de l'Alt Penedès, però afegeix:

"Com a regió sanitària, vull fer una consulta perquè és que no ho tinc clar. Per nosaltres tampoc és un tema greu estar a la regió sanitària que estem. El que sí que vull saber és què n'opina la ciutadania."


Ferrer afegeix que la seva postura personal és "facilitar a la ciutadania el millor servei sanitari possible". I és que, a Sant Llorenç, una part de la població tendeix a anar a Barcelona i Martorell i una altra, a Vilafranca.

 

ARXIVAT A:
Coronavirus Salut
Anar al contingut