Gdansk a vista d'ocell i sota la boira

Actualitzat

Gdansk és, possiblement, la ciutat més bonica de Polònia i una de les més belles d'Europa. Des del setembre, un vídeo que mostra aquesta perla del Bàltic a vista d'ocell ha esdevingut un èxit a les xarxes socials. La vista aèria de la ciutat, amb la boira foradada pels seus pinacles i cúpules, és tot un espectacle.

Les imatges recorren alguns dels monuments més famosos de Gdansk de totes les èpoques, com ara l' església de Santa Maria, l' església de maons més gran del món amb 600 anys d'història, o el camp de futbol construït per a l'Eurocopa de 2012.

Gdansk ha estat testimoni d'esdeveniments històrics clau en la història del segle XX. Va ser arrasada durant la Segona Guerra Mundial i va renéixer de les seves cendres entre el 1950 i el 1960, quan va ser reconstruïda i va recuperar el seu aspecte del segle XVIII.

A l'agost del 1980, les drassanes de Gdansk van veure néixer el moviment sindical Solidaritat, la llavor que va desencadenar la posterior caiguda dels règims comunistes de l'Europa de l'Est.

 

 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut