Barcelona // Karma Peiró

Gaza als blogs

En moments de conflicte la xarxa bull d'informació de primera mà. No només els mitjans digitals s'actualitzen amb la darrera informació procedent d'agències i periodistes desplaçats a la zona, sinó que els blogs són una via més per assabentar-se de què està passant a partir dels relats en primera persona.

Actualitzat
A continuació destaquem uns quants blogs escrits per gent que viu o ha viscut a Palestina/Israel i que expliquen el conflicte des de la zona. Són vídeos i fotos que aproximen al lloc dels fets en un instant i que van acompanyades de textos crus i durs que impacten després d'haver-los llegit.

Aquesta notícia s'actualitza diàriament. Clica aquí per veure més blogs recomanats posteriorment.

DILLUNS 12 DE GENER

Per exemple, la periodista palestina Kawther Salam relata com vuit nens van sobreviure miraculosament la setmana passada a un dels atacs d'Israel, entre runes i cadàvers dels seus familiars. Kawther Salam és una refugiada que viu actualment a Viena, obligada per les forces militars israelianes a sortir de la seva terra ja fa uns anys. Abans del seu exili havia treballat durant vint anys en els principals mitjans de comunicació de Palestina.

Un altre blog que cal seguir de prop és Human Rights in Gaza&Israel, on grups humanitaris d'Israel escriuen per donar a conèixer als israelians molta informació que no surt als mitjans de comunicació generalistes. Així ens informen que fins ara a Gaza han mort 885 persones, entre les quals almenys hi ha 250 nens, i es comptabilitzen un total de 4.000 ferits. A Israel només han mort 10 persones, i 7 són soldats, i 82 civils més han estat ferits. De nou, les imatges dels nens patint són les més colpidores.

A December18th.org joves israelians objectors condemnen els atacs d'Israel cap a Gaza i es declaren en contra del servei militar que els obliguen a prestar en territori palestí. 

La il·lustració per relatar la realitat també es pot seguir des del blog de Latuff, que des de fa setmanes dedica els seus dibuixos a l'ocupació de Gaza i l'ofensiva israeliana.

Però com que internet és àmplia i no s'acaba en els blogs, ara fem un tomb per la informació més gràfica que podem trobar del conflicte. A Flickr, la cerca resulta fàcil. Tan bon punt s'hi posa la paraula "Gaza" surten centenars de fotografies fetes per grups d'activistes o particulars que publiquen les seves imatges del que ha passat en el moment de les ocupacions, manifestacions per diferents ciutats del món, treballs de rescat dels civils després dels bombardejos, etc.

Al YouTube tampoc hi falten vídeos del conflicte, tot i que els primers resultats són de mitjans de comunicació o d'agències d'informació.

I és a través del Twitter quan podem tancar el cercle de la informació, perquè buscant-hi la paraula "Gaza" s'arriba a un debat en format microblogging que porta de blog a blog i dirigeix a més vídeos del YouTube (aquesta vegada personals i que costa trobar-los a simple vista). Si es prefereix seguir el fil de la conversa de persones de tot el món, gairebé no hi ha temps ni d'intervenir-hi perquè, en temps real, es va actualitzant cada segon.

La xarxa va plena d'informació sobre els atacs d'Israel... només cal seguir els enllaços per saber-ne més.

*******************
NOTA: Si saps de blogs on s'estigui informant del conflicte entre Israel i Palestina, deixa'ns un comentari i el destacarem.
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut