Gaysper, la icona gai creada per Vox sense voler

Una associació LGTBI de Madrid denuncia la campanya de Vox per incitació a l'odi

RedaccióActualitzat

Vox ha creat, sense voler, una nova icona gai. Es tracta de Gaysper, el fantasma que forma part de l'exèrcit de tot el que vol combatre la formació d'extrema dreta.

El van utilitzar per representar la comunitat LGTBI en un tuit publicat el dia de les eleccions. S'hi veu Aragorn, de la pel·lícula d'"El senyor dels anells" a punt de lluitar contra els "orcos". L'exèrcit dels "dolents" està cobert de logos que representen el republicanisme, l'independentisme, el comunisme, l'antifeixisme, la Ser, la Sexta, el feminisme i un fantasma amb la bandera de l'arc de Sant Martí, que representa la comunitat LGTBI.

 

Poques hores després que aquesta imatge comencés a córrer per la xarxa, la comunitat gai va abraçar el fantasma i ja l'han convertit en una nova icona.

 

 

En qüestió d'hores -i a mesura que es van anar confirmant que Vox no seria una força determinant al Congrés dels Diputats-, la xarxa ha anat convertint el fantasma en "trending tòpic".

 

 

 

També han anat apareixent diferents versions adaptades amb les diferents orientacions dins la comunitat LGTBi.

 

Netflix, la plataforma de televisió sota demanda, també ha aprofitat la tirada de Gaysper per promocionar la seva sèrie de terror "The Haunting of Hill House".

 

 

El nom de la icona és un acrònim resultant d'unir la paraula "gay" més "Casper", el "fantasma amic", un personatge de dibuixos animats creat el 1939. La icona és una adaptació del fantasma que el sistema operatiu per a telèfons Android va posar en circulació fa uns quants anys.

 

Les variacions i el marxandatge estan a la venda des de molt abans de la campanya electoral a la botiga Red Bubble, on diferents dissenyadors n'han fet adaptacions per a tasses, samarretes o adhesius.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

GAYSPER🏳️‍🌈👻 LINK en la descripción ⬆️⬆️⬆️

A post shared by Mavy 🍍 (@mavydesigns) on

 

Denúncies per incitació a la violència

Arcópoli, Associació LGTBI de la Comunitat de Madrid i de les Universitats Computense i Politècnica, denunciat al Defensor del Poble i a la fiscalia la campanya de Vox. En l'escrit enviat acusen el partit d'ultradreta d'incitar "a l'odi i a la violència contra les persones" lesbianes, gais, transsexuals o bisexuals, ja que s'amenaça amb una espasa l'icona amb l'arc de Sant Martí.

 

 

Per la seva banda, Warner Bros España també va informar Vox que l'ús de la imatge d"El senyor dels anells" no estava autoritzada.

 

 

 

ARXIVAT A:
Eleccions 28AXarxes socials HomofòbiaLGTBIQ+
Anar al contingut