El president de Foment, Joaquim Gay de Montellà, al costat del secretari general de la patronal, Joan Pujol (ACN)
El president de Foment, Joaquim Gay de Montellà, al costat del secretari general de la patronal, Joan Pujol (ACN)

Gay de Montellà demana a Arrimadas que tingui "el seny" d'intentar formar govern

El president de Foment del Treball creu que és "lògic i realista" que Cs porti la iniciativa a l'hora de negociar el nou executiu

Actualitzat

El president de la patronal catalana Foment del Treball, Joaquim Gay de Montellà, demana a la líder de Ciutadans i cap de llista més votada el 21D, Inés Arrimadas, que intenti formar govern. Gay de Montellà considera que, després dels resultats electorals, és "lògic i realista" que Arrimadas porti la iniciativa a l'hora de negociar el nou executiu.

El president de Foment ho justifica perquè Cs ha estat la força més votada, tot i que no ha volgut entrar a valorar amb qui ni com hauria de formar govern la formació taronja. Per Gay de Montellà, "la llista més votada té més responsabilitat" a l'hora de formar govern i ha afegit que és "bo" que Cs "accepti el protagonisme que té i sigui capaç de formar govern".

"El que hem de demanar a la primera formació és la valentia, la responsabilitat i el 'seny' de formar govern."

Gay de Montellà fins i tot ha recorregut a un símil econòmic per instar Arrimadas a obrir converses:

"S'han presentat per això. És com si una companyia fa una opa o fa una proposta, una negociació i, quan has entrat a negociar i has participat o has adquirit una empresa, dius 'no, ara jo vull que vostès la portin'. Home..."

En cas que, com sembla l'opció més probable, la majoria independentista acabi formant govern, Gay de Montellà demana que l'executiu aposti per "l'estabilitat institucional" i respecti la legalitat per aturar la marxa d'empreses.

ARXIVAT A:
Eleccions 21D
Anar al contingut