Madrid

Gas Natural denuncia a la CNMV que Endesa i E.ON haurien utilitzat informació privilegiada

Gas Natural considera que directius d'Endesa i d'E.ON podrien haver utilitzat informació privilegiada abans de la presentació de l'opa de l'alemanya sobre l'elèctrica i per això han presentat una denúncia davant la Comissió del Mercat de Valors (CNMV). A la denúncia, presentada a començaments de març, la gasista demana a la Comissió que investigui les converses entre el conseller delegat d'Endesa, Rafael Miranda, i la cúpula d'E.ON durant els dos mesos previs a la presentació de l'opa.

Actualitzat

La gasista demana dilucidar si E.ON i Endesa han mantingut un acord de confidencialitat o clarificar quin ha estat el contingut de les esmentades converses entre el conseller delegat d'Endesa, Rafael Miranda, i la cúpula d'E.ON durant els dos mesos previs a l'oferta de l'opa alemanya.

En aquest sentit, Gas Natural adverteix en la seva denúncia que Endesa hauria pogut facilitar a E.ON projeccions financeres, confirmar a l'empresa alemanya la precisió o correcció de les hipòtesis utilitzades per l'esmentada societat en la valoració d'Endesa o facilitar a E.ON, directament o a través d'assessors, accés a l'equip directiu, als assessors o a documentació no pública per a la valoració de l'empresa.

De fet, en l'organisme regulador dels mercats nord-americans (SEC), E.ON va informar que Rafael Miranda havia contactat amb el grup alemany perquè compressin un 24% d'Endesa, però que finalment es va optar per llançar una opa sobre el 100%.

En la SEC, l'elèctrica espanyola va notificar també que "Endesa ha subscrit i pot continuar subscrivint acords de confidencialitat i ha proporcionat i pot continuar proporcionant en una o més terceres parts informació confidencial, amb caràcter previ a l'inici de negociacions amb les esmentades terceres parts relativa a qualsevol dels aspectes anteriors, en la mesura que estigui permès per la normativa".

Un altre punt que al·lega Gas Natural és que, de nou segons que consta davant la SEC, Endesa "ratifica la decisió de la seva comissió executiva de prendre totes les decisions necessàries relatives a l'oferta de Gas Natural", així com "d'autoritzar el conseller delegat d'Endesa per proporcionar informació a terceres parts sota estrictes condicions de confidencialitat amb la finalitat de beneficiar els accionistes en facilitar ofertes més elevades".

Anar al contingut