Barcelona

Gas Natural abandonarà la cursa per guanyar l'opa sobre l'elèctrica Endesa, segons publica "La Vanguardia"

Gas Natural abandonarà l'opa sobre Endesa aquesta mateixa setmana. Segons publica "La Vanguardia", la companyia gasista prendrà la decisió aquesta setmana en el seu consell d'administració. L'opa de Gas Natural sobre Endesa es va presentar fa un any i mig i es va veure superada per la presentada per la companyia alemanya E.ON.

Actualitzat

Gas Natural celebrarà entre dimecres i dijous un consell extraordinari on es prendrà la decisió de renunciar a l'opa sobre Endesa, segons publica "La Vanguardia". La Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV) va donar fins divendres com a data límit perquè Gas Natural i E.ON presentin en un sobre tancat les seves ofertes millorades sobre Endesa.

Segons el rotatiu, els missatges que han donat en els últims dies La Caixa i Repsol, principals accionistes de Gas Natural, deixen clar que no tiraran endavant l'opa.

Si aquest pronòstic es compleix, serà la segona vegada que Gas Natural ha de renunciar a la compra d'una gran elèctrica. L'any 2003, l'oposició del govern popular i de la Comissió Nacional de l'Energia (CNE) va impedir que la gasista comprés Iberdrola.

Gas Natural va presentar la seva oferta sobre Endesa ara fa setze mesos. Les accions d'Endesa van tancar divendres a 38,69 euros, gairebé 18 euros més del que va oferir Gas Natural i més de 4 euros per sobre de l'oferta d'E.ON.

Anar al contingut