Madrid

Garzón rebutja la proposta de Rajoy de crear un front per frenar el procés català

El líder d'Esquerra Unida demana al cap de l'executiu espanyol que utilitzi el diàleg per evitar "un carreró sense sortida" a Catalunya

RedaccióActualitzat

El president del govern espanyol, Mariano Rajoy, continua aquest dilluns la roda de contactes amb les formacions polítiques per abordar el conflicte amb Catalunya. Rajoy ha rebut aquest matí al palau de La Moncloa el líder d'Esquerra Unida, Alberto Garzón, que ha demanat al president del govern que condueixi el problema de Catalunya amb diàleg per evitar "un carreró sense sortida" i ha instat a posar en marxa una taula de diàleg per facilitar un referèndum i un nou model d'Estat.

En la compareixença informativa posterior, Garzón ha dit que la trobada, que ha durat una hora, ha estat "cordial". El dirigent d'Esquerra Unida ha advertit que la seva formació no participarà en "cap teatre" que enfronti les classes populars de Catalunya i Espanya, rebutjant d'aquesta manera la proposta de Mariano Rajoy de crear un front de partits polítics per frenar la declaració independentista del Parlament.

El candidat d'Ara en Comú-Unitat Popular a la presidència del govern espanyol ha arribat a la Moncloa a les deu del matí en un taxi i ha estat rebut per Rajoy a l'interior de l'edifici del Consell de Ministres.

 

 

Després de la reunió, Rajoy, a través del seu compte de Twitter, ha subratllat: "Ens importa Espanya. Escoltem tothom."

A la tarda, el cap de l'executiu espanyol es reunirà amb presidents autonòmics, entre ells, el president de la Generalitat Valenciana, el socialista Ximo Puig. És la primera vegada que es troben els dos dirigents des que Puig va prendre possessió del càrrec, ara fa 4 mesos. Des de llavors, el president de la Generalitat Valenciana havia reclamat reiteradament una reunió amb Mariano Rajoy per parlar de la reforma del finançament. El cap del govern valencià va arribar a advertir que denunciaria l'executiu espanyol si Rajoy no atenia aquesta petició.

La setmana passada, Mariano Rajoy es va reunir amb Pedro Sánchez, Pablo Iglesias i Albert Rivera. Demà es trobarà amb el líder d'Unió, Josep Antoni Duran i Lleida, i amb Andrés Herzog, d'UPyD.

 

 

 

 

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut