Palma

Garzón prorroga la detenció dels quatre detinguts a Mallorca acusats de pertànyer a la màfia russa

El jutge de l'Audiència Nacional, Baltasar Garzón, ha prorrogat la detenció dels quatre presumptes dirigents de la màfia russa Tambovskaia arrestats en les darreres hores a les Illes Balears. És la decisió que ha pres Garzón després de prendre'ls declaració durant més de quatre hores als jutjats de Palma. Els detinguts aniran ara cap a Madrid, on dilluns hauran de passar un nou interrogatori. Garzón es desplaçarà en les pròximes hores a Màlaga, on prendrà declaració als detinguts a la Costa del Sol.

Actualitzat

Garzón, acompanyat dels fiscals en cap Anticorrupció de les Balears, de Màlaga i de Madrid, ha pres declaració durant més de quatre hores al presumpte cap de la màfia russa a l'Estat espanyol, Guennadios Petrov, a la seva parella i secretària personal, Iúlia Ermolenko, i als altres dos detinguts a les Illes, Iuri Mikhailovic i Kristo Folov.

Després d'escoltar-los, Garzón ha decidit prorrogar-ne la seva detenció a l'espera que dilluns tornin a declarar davant la justícia, en aquest cas a Madrid. La fiscalia Anticorrupció atribueix a tots els detinguts a les Illes Balears delictes d'associació il·lícita, blanqueig de capitals, falsificació de document públic i mercantil i contra la hisenda pública.

Tant els fiscals com Garzón es desplaçaran a Màlaga per interrogar els deu detinguts a la Costa del Sol.

Dilluns l'Audiència Nacional estudiarà totes les declaracions dels detinguts i analitzarà la documentació que els ha intervingut. Serà aleshores quan el jutge decidirà si els envia a la presó o els deixa en llibertat.

El fiscal general de l'Estat, Cándido Conde-Pumpido, ha afirmat que l'operació policial "és una de les més importants feta arreu del món contra la Tambovskaia i ha permès escapçar aquesta organització a Espanya".

ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut