Madrid

Garzón diu que hi ha mesures legals per trobar una solució al segrest de l'"Alakrana"

El jutge de l'Audiència Nacional Baltasar Garzón ha donat suport als mariners de l'"Alakrana", el vaixell segrestat a Somàlia, i a les seves famílies. Davant la gravetat de la situació, Garzón ha assegurat que hi ha mesures legals que permeten arribar a una solució que compatibilitzi els principis de la protecció dels segrestats amb la persecució del delicte. El magistrat considera que tant el govern espanyol com l'administració de justícia han actuat "correctament" i han "fet el que havien de fer". Garzón ha demanat responsabilitat a les parts que intervenen en aquest conflicte, i ha indicat que segons ell hi ha mesures legals per trobar una via de solució.

Actualitzat
El jutge Baltasar Garzón ha destacat que el segrest del pesquer basc "Alakrana" des de fa un mes en aigües de Somàlia és una situació molt delicada. El magistrat ha remarcat que "de cap manera" la solució pot passar per prendre una decisió que sigui cedir a una pressió. "No es pot fer, és il·legal", ha afegit. 

En qualsevol cas, ha comentat Baltasar Garzón, no serà ell qui contradigui qualsevol de les declaracions dels familiars dels mariners segrestats, que tenen tot el dret de dir el que considerin convenient i fins i tot "d'acusar d'incompetència" les parts que intervenen en aquest conflicte.
Anar al contingut