Lineker, el presentador més ben pagat de la BBC, tornarà a l'antena després d'haver estat apartat per un missatge a Twitter
Lineker, el presentador més ben pagat de la BBC, tornarà a l'antena després d'haver estat apartat per un missatge a Twitter
Londres

Gary Lineker guanya el pols a la BBC, que el readmet i revisarà la guia d'ús de les xarxes

L'emissora es disculpa per la situació amb l'exfutbolista, després d'haver-lo apartat per haver criticat a Twitter la política migratòria del govern britànic

RedaccióActualitzat

Punt final al cas Lineker. La BBC ha readmès l'exfutbolista, que presenta un exitós programa esportiu els caps de setmana, després d'haver-lo apartat per haver criticat a Twitter la política migratòria del govern britànic, comparant-la amb el règim nazi.

L'exjugador blaugrana ha arribat a un acord amb la direcció de la cadena, que aquest cap de setmana es va veure obligada a gairebé paralitzar la programació esportiva per l'allau de suports al presentador. Presentadors, comentaristes i especialistes van rebutjar treballar en solidaritat amb ell.

"En Gary és una part valuosa de la cadena i sé com n'és d'important per a la BBC", ha afirmat en un comunicat el director general de la corporació, Tim Davie.

El directiu s'ha disculpat per la situació creada:

"Tots reconeixem que ha estat un moment difícil per a la plantilla, els col·laboradors, els presentadors i, per sobre de tot, per a la nostra audiència. Demano disculpes per això."

Davie ha anunciat una revisió independent de la guia d'ús de les xarxes socials. Ha considerat que en l'actual hi havia "zones grises que poden causar confusió" i per això es reformularan per adaptar-la, centrant-se en com s'aplica en el cas dels col·laboradors freelance que no pertanyen a l'àmbit dels informatius, com és el cas de Lineker.

Gary Lineker passejant al cos prop de casa seva, a Londres
Gary Lineker passejant el gos prop de casa seva, a Londres, aquest dilluns (Reuters/Hannah McKay )

L'exfutbolista, que fa més de 30 anys que treballa a la BBC, s'ha compromès a respectar les normes vigents en l'actualitat sobre la presència a les xarxes, segons ha explicat Davie en una entrevista a la mateixa BBC.

El missatge de la cadena també agraeix als treballadors l'esforç i la feina en uns dies complicats.

Lineker, que és el presentador més ben pagat de la corporació britànica, tornarà a l'antena aquest cap de setmana.

"Encantat" d'haver trobat una solució, afirma Lineker

La reacció del popular presentador i esportista ha arribat en un fil de Twitter en el qual diu que "després d'uns dies surrealistes" està "encantat" d'haver arribat a un acord per a la reincorporació.

Lineker agraeix "l'increïble suport" rebut, especialment dels col·legues de la BBC Sport. "El futbol és un joc d'equip, però el seu suport ha estat aclaparador", manifesta, al mateix temps que considera la BBC com "la millor emissora del món, i la més justa".

Alhora, no ha desaprofitat l'ocasió per llançar un missatge de suport a les persones forçades a abandonar el seu país:

"Un pensament final: al marge de com han estat de complicats els últims dies, res no es pot comparar amb el fet d'haver de fugir de casa seva a causa de la persecució o la guerra per buscar refugi en terres llunyanes. És commovedor haver vist la solidaritat de molts de vosaltres envers aquest malson. Continuem sent un país majoritàriament de gent tolerant, acollidor i generós. Gràcies."

 

El pla del govern de Rishi Sunak que ha criticat Lineker impedirà demanar asil a les persones que arribin al territori britànic en embarcacions a través del canal de la Mànega, independentment de quin sigui el país d'origen o les circumstàncies personals.

ARXIVAT A:
Mitjans de comunicacióLlibertat d'expressió Regne Unit
Anar al contingut