L'Havana

García Márquez passa un mes a Cuba sense poder visitar el seu gran amic Fidel Castro

Creixen les especulacions sobre el greu estat de salut de Fidel Castro. A la seva absència, des de fa dos mesos, de la vida pública cal afegir-hi ara un nou detall significatiu. L'escriptor i gran amic de Castro Gabriel García Márquez no ha pogut visitar, per primera vegada, el líder cubà durant la seva estada d'un mes a l'illa. A això, cal afegir-hi la confirmació que un cirurgià de l'hospital madrileny Gregorio Marañón ha viatjat a l'illa per tractar El Comandante.

Actualitzat

El Nobel de literatura del 1982 va viatjar a l'Havana per veure Fidel Castro amb motiu de la celebració dels 80 anys del dictador, però malgrat allargar la seva estada un mes, li va ser impossible visitar-lo. Durant tot aquest temps Fidel no el va poder rebre personalment, cosa que no havia passat mai en el passat. De fet, fins fa poc i tot i ja estar ingressat a l'hospital i visiblement més dèbil, El Comandante havia estat en condicions de rebre la visita de figures com el president de Veneçuela, Hugo Chávez, o el secretari general de l'ONU, Kofi Annan.

Al juliol, Castro va ser sotmès a una complicada cirurgia intestinal i des de llavors s'han racionat les seves imatges per desmentir els creixents rumors sobre un empitjorament del seu estat de salut.

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut