Ramon García-Bragado en una imatge d'arxiu (Foto: ACN)
Ramon García-Bragado en una imatge d'arxiu (Foto: ACN)
Barcelona

García-Bragado veu el cas de l'hotel del Palau com una torna de CDC

El quart tinent d'alcalde de l'Ajuntament de Barcelona, Ramon García-Bragado, afirma que la magnitud política que ha agafat el cas de l'hotel del Palau de la Música és la torna pel suposat finançament irregular de CDC que ha posat al descobert l'espoli de la institució. García-Bragado ho ha denunciat en una intervenció aquest dilluns davant la comissió d'investigació municipal. El primer a declarar, dilluns al matí, ha estat el director jurídic d'Urbanisme, Enric Lambies, també imputat en el procés i que ha admès que coneixia el canvi de propietat dels terrenys on s'havia de construir l'hotel, però no ho va comunicar als seus superiors perquè, segons ha dit, no ho va considerar rellevant.

Actualitzat
Ramon García-Bragado ha afirmat que la polèmica desfermada pel projecte de l'hotel del Palau de la Música pretén "equilibrar un dels casos més escandalosos de la democràcia", amb referència a l'espoli del Palau i al presumpte finançament irregular de Convergència Democràtica.

García-Bragado ha llegit una declaració en què ha considerat "molt greus" les conclusions de la comissió d'investigació que va treballar al Parlament i ha afegit que "políticament, a algú li interessa que existeixi una torna que permeti equilibrar els seus costos polítics".

El quart tinent d'alcalde ha remarcat que no hi ha cap base jurídica per fomentar les acusacions contra ell, que està imputat en la causa, i que l'Ajuntament no ha comès cap il·legalitat ni irregularitat en la tramitació de l'hotel. 

L'oposició municipal, però, li ha retret ocultació d'informació i mala fe. CiU l'ha acusat de ser el "pare del full de ruta" de l'hotel, ERC ha considerat que feia urbanisme "a la carta" i el PP ha interpretat la seva declaració com un "testament polític". 

El gerent admet que coneixia el canvi de propietat 


En una compareixença de més d'una hora, Enric Lambies ha defensat la seva actuació i, tot i reconèixer que va saber que hi havia hagut un canvi de titularitat de la finca de l'hotel a mans d'Olivia Hotels el 2008, ha explicat que no en va informar el gerent d'Urbanisme ni el tinent d'alcalde de la matèria.

A preguntes insistents de l'oposició, Lambies no ha sabut aclarir per què va firmar un document en què deia que el propietari dels terrenys era el Palau quan sabia que la propietat era d'Olivia Hotels. A més, ha considerat "opinable" i "subjectiva" la conclusió de l'auditoria externa encarregada per l'Ajuntament respecte de l'interès públic del projecte de l'hotel.

En la comissió municipal que investiga l'hotel del Palau, també s'ha sabut que hi ha un informe intern de l'Ajuntament, datat l'any 2001, que desaconsellava l'enderroc de les finques on s'havia de fer l'hotel. Aquest informe el van passar per alt tots els convenis posteriors.

Anar al contingut