Barcelona

García Albiol: "Entre uns i altres han humiliat tot el poble de Catalunya"

Segons el líder del PPC, "la voluntat dels catalans ha estat adulterada per un pacte obscur que té com a objectiu imposar a Catalunya allò que la majoria dels catalans no hem decidit a les urnes"

RedaccióActualitzat

El president del PPC, Xavier García Albiol, ha començat la seva intervenció criticant que s'estigui fent "un debat exprés", que no preveu les mínimes garanties que ha de tenir, i ha qualificat el dia d'avui com un dels més tristos per a la dignitat de Catalunya.

Ha recriminat al candidat que serà president amb els vots de la CUP i ha recordat que, fa molt poc, Artur Mas havia qualificat la CUP de "corcó que es posa en un moble i que l'acaba podrint".

També ha criticat a Puigdemont que es presenti amb grans proclames, però que no hagi explicat què vol fer i com ho vol fer. Ha recordat que fa cinc anys que governen Catalunya i ha afegit: "La pregunta que es fan molts catalans és: per què no ho han fet abans?"

Ha dit que no havien presentat cap tipus de programa de govern seriós i factible:

"No ens ha fet cap proposta de com es crearan més llocs de treball, que és el que importa a la gent."

I ha criticat l'aliança amb la CUP:

"És veritat senyor Mas que la CUP l'ha humiliat a vostè i a la institució de la presidència de Catalunya, però també és cert que en les últimes hores ha humiliat la CUP. El problema és que entre uns i altres, han humiliat tot el poble de Catalunya."

Ha dit a Mas que passarà a la història com el que ha fracturat la societat catalana. Segons Albiol, no hi ha res més antidemocràtic que haver reconegut que "s'han corregit els resultats de les urnes a porta tancada i a les fosques", ha dit.

"La voluntat dels catalans ha estat adulterada per un pacte obscur que té com a objectiu imposar a Catalunya allò que la majoria dels catalans no hem decidit a les urnes."

Ha dit a Mas que marxa amb un rècord: haver trencat el PSC, CiU, haver provocar la desunió d'UDC i haver "convertit els antisistema de la CUP en el partit central i referent de la pròxima legislatura". I li ha retret que deixa el futur de Catalunya en mans del radicalisme.

I s'ha dirigit així al grup de Junts pel Sí: "El que vostès estan fent és un acte antidemocràtic i posa en risc les llibertats."

Ha retret a Puigdemont que no pot parlar en nom de tot el poble de Catalunya i li ha demanat que "sigui capaç d'entendre que la societat catalana és plural".

Albiol no veu Puigdemont president de tots els catalans. I aquestes són algunes de les raons que ha donat:

"No podem tenir esperances en algú que qualifica Espanya o l'Estat espanyol de claveguera."

"No podem acceptar que un president de la Generalitat digui que aquells que no ens sentim independentistes som invasors."

García Albiol ha reconegut que Catalunya, en aquests moments, no té un bon model de finançament, però n'ha fet responsables el govern de Zapatero i del tripartit. Però ha declarat que ara, amb la sortida de la crisi, es pot aconseguir un millor model de finançament.

García Albiol ha advertit Puigdemont que "ni vostè ni ningú iniciarà cap procés de ruptura de Catalunya" i ha emplaçat els socialistes a un pacte de Govern amb el PP per frenar a l'independentisme.

VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut