Gamestop: les autoritats vigilaran "manipulacions" que perjudiquin els petits inversors
La Comissió de Borsa i Valors dels Estats Units avisa que la volatilitat de les accions de la companyia poden portar a grans pèrdues per als petits inversors
Gamestop: les autoritats vigilaran "manipulacions" que perjudiquin els petits inversors
El logotip de Reddit i el del fil del fòrum que hi ha darrer la compra d'accions de Gamestop
El logotip de Reddit i el del fil del fòrum que hi ha darrere de la compra d'accions de Gamestop (Reuters/Dado Ruvic)

Gamestop: les autoritats vigilaran "manipulacions" que perjudiquin els petits inversors

La Comissió de Borsa i Valors dels Estats Units avisa que la volatilitat de les accions de la companyia poden portar a grans pèrdues per als petits inversors

Actualitzat
TEMA:
Borsa

L'espiral d'especulació al voltant de les accions de Gamestop ha portat el regulador dels mercats financers nord-americans, la SEC, ha advertir avui que vigilarà qualsevol activitat "abusiva o manipuladora". En una nota inusualment dura, la SEC ha advertit també que "l'extrema volatilitat del preu de l'acció podria exposar els inversors a pèrdues ràpides i greus".

La polèmica ha pujat de to en les últimes hores, després que intermediaris com Robinhood van restringir determinades operacions amb les accions de Gamestop; un moviment que s'ha interpretat com un intent a la desesperada d'impedir que els petits inversors puguin fer disparar el preu de l'acció. Aquestes restriccions afavoririen, teòricament, determinats grans fons d'inversió de Wall Street, que aposten per tot el contrari, una caiguda del preu de les accions d'aquesta empresa.

Robinhood és el principal intermediari que han fet servir els petits inversors per fer les seves operacions. L'actitud del "broker" ha molestat molts d'aquests inversors minoristes, agrupats al voltant de fòrums d'internet, però també alguns congressistes dels EUA, com Alexandria Ocasio-Cortez o Ted Cruz.

 

 

Segons mitjans nord-americans, Robinhood no ha fet cas de l'avís de la SEC i manté les restriccions per a que els petits inversors puguin comprar accions lliurement. La plataforma podria estar fent-ho per protegir-se. Com a intermediari, ha de depositar una determinada quantitat de diners per cada operació en la que fa de mitjancer.

Al comunicat del regulador de la borsa, avisa que vigilarà per evitar pràctiques "que posin en desavantatge els inversors i dificultin la seva capacitat d'operar amb certes opcions". A última hora de divendres, les accions de Gamestop cotitzaven al voltant del 300 dòlars, amb una pujada en el dia del 58%.
 

La cotització de Gamestop
La cotització de Gamestop s'ha disparat des de que els usuaris de Reddit es van coordinar (Reuters/Brendan McDermid)


David contra Goliat

El fòrum d'internet Reddit ha sacsejat Wall Street aquesta setmana. L'acció coordinada de gairebé 2,3 milions d'usuaris de la plataforma digital, que s'han unit per comprar títols de Gamestop i fer-ne augmentar el preu, ha posat en dubte la desregulació de la borsa nord-americana.

Gamestop, una de les cadenes de botigues d'electrònica més grans del món, ha passat de tenir una situació financera molt delicada a veure com les seves accions a Wall Street s'han disparat un 750% des de principis d'any.

De retruc, han fet perdre molts diners als fons inversors especuladors que havien apostat perquè l'empresa faria fallida i per això van prendre posicions a curt sobre les seves accions i així guanyar diners si baixaven, però els ha sortit el tret per la culata perquè el preu de les accions de Gamestop ha pujat molt.

Alguns ho han definit com el triomf de David contra Goliat.

ARXIVAT A:
Borsa Internet
Anar al contingut