"Gameplay", l'exposició del CCCB per als nostàlgics dels videojocs

La mostra convida a jugar i a reflexionar sobre el món dels videojocs des dels seus inicis

RedaccióActualitzat

Si ets un nostàlgic dels videojocs, tens una cita al Centre de Cultura Contemporània de Barcelona, el CCCB, on es pot veure l'exposició "Gameplay"; una mostra que convida a jugar, però també a reflexionar, i on hi ha records.

La mostra fa un recorregut pels orígens del videojoc, analitza els llenguatges i posa en valor l'impacte que han tingut tant en la cultura popular digital com en l'art i la societat.

Està pensada com un espai lúdic, on el visitant pot interactuar amb una trentena de punts de joc, des de màquines recreatives fins a noves propostes immersives.

 

 

La prehistòria dels videojocs, a finals dels anys 70, es va viure, en bona part, als salons recreatius. Un nou llenguatge feia forat en l'imaginari juvenil, com explica Óliver Pérez Latorre, comissari de l'exposició.

 

"El recurs d'uns gràfics tan espectaculars, cinematogràfics com avui en dia. Van tenir els mèrits de captivar a tota una generació, a varies generacions".


 

Una noia juga al 'Super Mario World' a l'exposició del CCCB 'Gameplay. Cultura del videojoc'. (ACN)

 

Quatre dècades més tard, els videojocs ens permeten submergir-nos en universos de fantasia extraordinàriament detallats. Alguns, però, encara arrufen el nas quan senten parlar d'aquesta modalitat d'entreteniment.

L'exposició reivindica el videojoc com un art connectat amb el cinema, la literatura o els jocs analògics, i descobreix les potencialitats com a mitjà crític i transformador de la societat.

L' Óliver Pérez, creu que encara que els videojocs segueixen arrossegant l'estigma de la violència n'hi ha d'altres que no ho són.

 

"Hi ha jocs violents, però també hi ha jocs empàtics i antibelisistes."

 

L'exposició "Gameplay" reflexiona sobre l'impacte dels videojocs amb esperit crític. Però la mostra també ens convida a asseure'ns i jugar. Al capdavall, diuen els seus organitzadors, la nostra és una societat que cada cop més es decanta per la ludificació.

 

"Un exemple molt clar són les aplicacions per mòbil avui en dia que moltes d'elles segueixen una tendència de disseny que es diu gamificació, inspirat en els videojocs per fer aquestes aplicacions més motivadores."

 

La mostra es podrà veure fins al 3 de maig.

ARXIVAT A:
Videojocs
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut