El videojoc té quatre protagonistes polítics que no aconsegueixen la missió
El videojoc té quatre protagonistes polítics que no aconsegueixen la missió

"Game over" al tancament, el videojoc del gremi de restauradors per la crisi del sector

El Gremi de Restauració de Barcelona denuncia que la gestió de la Generalitat és un "epic fail" i que el govern espanyol està "desaparegut"

"No has tingut en compte les conseqüències que generaria el segon tancament i has portat els restauradors a la fallida". Amb aquest missatge, el Gremi de Restauració de Barcelona denuncia la gestió de la pandèmia i els efectes per a bars i restaurants.

El gremi ha difós un vídeo que simula un videojoc Arcade dels anys 90 amb quatre protagonistes: el president espanyol, Pedro Sánchez, el vicepresident Pere Aragonès i els responsables de Salut, Alba Vergés i Salvador Illa. L'objectiu és superar la pandèmia salvant la salut, però sense malmetre del tot l'economia. Una missió que no s'ha acomplert, segons el vídeo:

Entre altres traves, els restauradors denuncien que les restriccions han obligat a tancar definitivament molts locals i que hi ha emprenedors que s'han arruïnat. L'última estocada del joc arriba quan "l'Agència Tributària et reclama els impostos del primer trimestre que havies ajornat" i "Salut t'imposa 10 dies més de tancament".

D'aquesta manera, el gremi denuncia que "la gestió de la Generalitat és un 'game over', un 'epic fail'" en l'apartat econòmic. Sobre el govern espanyol, el director del Gremi de Restauració de Barcelona, Roger Pallarols, diu que "l'actitud de govern d'Espanya és igualment sorprenent: els ministres i el president Pedro Sánchez estan desapareguts, sembla que la seva única preocupació sigui aprovar els pressupostos".

Pallarols rebla el clau en les complicacions per al sector: "El recaptador, en canvi, no descansa i aquests dies està exigint a les empreses el pagament dels impostos ajornats tot i que portem un mes sense facturar".
 

Tancats fins al 23

Als bars i restaurants encara els queden deu dies de tancament per la Covid. Aquesta setmana, el Procicat va marcar el dia 23 com la data de la desescalada, però no pas total. Només podran obrir les terrasses i es mantindrà el lliurament a domicili.

 

La restauració va ser el primer sector a tancar en aquesta segona onada, el 15 d'octubre. Quan puguin reobrir hauran estat 39 dies tancats.

ARXIVAT A:
Coronavirus
Anar al contingut