Gallardón demana lleialtat institucional a Aguirre davant reptes com la candidatura Madrid 2012

Nova crisi política al PP de Madrid entre el sector liderat per l'alcalde de la ciutat, Alberto Ruiz Gallardón, i la presidenta de la comunitat, Esperanza Aguirre. La tensió ha arribat al punt que Gallardón ha demanat a la seva companya de partit lleialtat institucional per no posar en perill la candidatura Madrid 2012. Tot plegat després que Esperanza Aguirre l'acusés de fer el joc al PSOE. <br>
Gallardón demana lleialtat institucional a Aguirre davant reptes com la candidatura Madrid 2012
Madrid

Gallardón demana lleialtat institucional a Aguirre davant reptes com la candidatura Madrid 2012

Nova crisi política al PP de Madrid entre el sector liderat per l'alcalde de la ciutat, Alberto Ruiz Gallardón, i la presidenta de la comunitat, Esperanza Aguirre. La tensió ha arribat al punt que Gallardón ha demanat a la seva companya de partit lleialtat institucional per no posar en perill la candidatura Madrid 2012. Tot plegat després que Esperanza Aguirre l'acusés de fer el joc al PSOE.
Actualitzat
Dilluns, dia 2 de maig, dia de la Comunitat de Madrid, Alberto Ruiz Gallardón va optar pel silenci com a resposta a les declaracions d'Esperanza Aguirre, que l'havia acusat de deixar-se manipular pel PSOE. Un silenci que, segons ha dit, va ser "mal interpretat" per alguns. Per això, ara ha decidit convocar els mitjans de comunicació per aclarir la qüestió.

L'alcalde madrileny diu que no hi ha lloc a les desavinences personals entre ell i la presidenta de la comunitat i que tots dos estan immersos en el mateix projecte polític, tot i que ha admès que cada administració ha de defensar els seus interessos davant les altres.

Respecte a les acusacions formulades per Esperanza Aguirre, ha estat molt clar. Diu que fa molts anys que es dedica a la política i que no s'ha deixat instrumentalitzar mai pel govern espanyol, però que sempre que ha estat positiu per a Madrid s'ha mostrat obert a negociar, ja sigui amb l'administració central, amb l'autonòmica "i si és possible també amb la Unió Europea". "Necessitem la Comunitat de Madrid i el govern d'Espanya i des d'aquí faig una crida a les institucions perquè els madrilenys no podem permetre'ns el luxe de l'absència de diàleg."

Dit això, Gallardón s'ha mostrat confiat que a partir d'ara hi haurà diàleg entre les administracions perquè Madrid té al davant reptes molt importants, com la designació, d'aquí a dos mesos de la ciutat que organitzarà els Jocs Olímpics del 2012. Amb l'objectiu que Madrid obtingui la candidatura, Gallardón ha demanat a Aguirre lleialtat institucional.