Després de la publicitat pots interactuar amb el player amb els següents botons Instruccions per interactuar amb el player
Madrid

Gallardón confirma que l'edifici Windsor de Madrid s'haurà d'enderrocar

L'edifici Windsor de Madrid ha quedat tan afectat per l'incendi que s'hi va declarar la matinada de diumenge que haurà d'anar a terra. L'alcalde de Madrid, Alberto Ruiz-Gallardón, ha anunciat que l'edifici s'enderrocarà, però que no es decidirà de quina manera fins d'aquí a 48 hores. A partir de dimecres els tècnics podran entrar a l'edifici per investigar les causes del foc, i serà aleshores quan es podrà començar a definir el pla d'enderrocament.

Actualitzat
El gratacel Windsor de Madrid haurà de ser enderrocat, perquè l'incendi que es va declarar dissabte a la nit n'ha afectat greument l'estructura. L'alcalde de Madrid, Alberto Ruiz-Gallardón, així ho ha afirmat després de reunir-se amb la comissió de seguiment dels fets. Amb tot, Ruiz-Gallardón ha afegit que encara no es pot dir com i quan es podrà fer la demolició, perquè s'ha d'esperar fins a la matinada de dimecres que baixi la temperatura i puguin entrar els experts que han de peritar les condicions estructurals de l'edifici després del foc. Per la seva banda, la família Reyzábal, propietària del Windsor, ha declarat a l'agència EFE que la demolició de l'edifici s'allargarà durant sis mesos, perquè s'haurà de fer a poc a poc per no posar en perill els immobles del voltant. A la una de la matinada, els bombers han declarat l'incendi tècnicament extingit, tot i que aquest matí continuaven ruixant l'edifici amb aigua per segui amb el procés de refredament i apagar petites revifades. Els bombers, avui, també han començat a fer una primera valoració estructural de l'exterior de l'edifici des dels terrats del voltant. La zona continua acordonada, perquè el fort vent que bufa a Madrid ha augmentat el risc que caiguin trossos de ferro i alumini de la façana del Windsor. Pel que fa a la investigació sobre les causes que van originar el foc, l'alcalde de Madrid ha explicat que encara no se sap res. El que és clar és que un edifici de l'any 1979 no tenia les mesures antiincendis que són obligatòries actualment. De fet, el sistema de seguretat havia estat revisat al desembre i, a més, s'estaven fent obres per adequar l'immoble a la normativa actual, però el nou sistema contra el foc no havia arribat a la planta 21, que és on va començar. Per evitar que casos con aquest es repeteixin, la presidenta de la Comunitat de Madrid, Esperanza Aguirre, ha anunciat la immediata elaboració d'un pla de control i inspecció que garanteixi el funcionament dels sistemes de prevenció i extinció d'incendis als edificis de més de deu pisos d'altura, tant d'oficines com d'habitatges.

NOTÍCIES RELACIONADES

VÍDEOS RELACIONATS

Anar al contingut