Madrid

Gallardón avança que un jutge podrà inhabilitar cautelarment un càrrec públic quan sigui imputat

Ruíz Gallardón ha anunciat al Congrés que la pròxima reforma de la llei d'enjudiciament criminal posarà un límit a la durada dels sumaris perquè les investigacions no s'allarguin eternament i actuarà des del principi contra un imputat o encausat. "Establirem la possibilitat que el jutge inhabiliti, com a mesura cautelar, qualsevol càrrec públic des del moment en què estigui imputat o encausat", ha dit.

RedaccióActualitzat
El ministre de Justícia, Alberto Ruíz Gallardón, ha anunciat al Congrés dels Diputats que la pròxima reforma de la llei d'enjudiciament criminal posarà un límit a la durada els sumaris perquè les investigacions no s'allarguin eternament i actuarà des del principi contra un imputat o encausat. "Establirem la possibilitat que el jutge inhabiliti, com a mesura cautelar, qualsevol càrrec públic des del moment en què estigui imputat o encausat", ha explicat el ministre.

Així és com el titular de Justícia ha respost al diputat socialista Gabriel Echávarri, que en una intervenció molt dura li ha retret el "cas Bárcenas": "L'estratègia del seu partit en el 'cas Bárcenas' és obra seva. Vostè la va crear fa 20 anys en el 'cas Naseiro'  i el seu partit la segueix a ulls clucs perquè per culpa seva només es va aprendre que es podia finançar il·legalment un partit i que no passa res. Que sortia gratis". I ha afegit: "Sempre que hi ha un embolic amb un tresorer del PP està vostè pel mig". El "cas Naseiro" de finançament il·legal de partits que va esquitxar el PP entre 1989 i 1990 quan un jutge va processar diversos membres del partit, entre els quals el tresorer Rosendo Naseiro, que en va quedar absolt.

Gallardón ha recordat al PSOE que és l'únic partit condemnat per finançament il·legal. El ministre també ha criticat la demagògia del diputat socialista i ha assegurat que el seu departament ha augmentat els mitjans perquè la injustícia investigui i faci front a la corrupció.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut