Una plaça d'Ordizia, a Guipúscoa, aquest dijous (Efe/Javier Etxezarreta)
Una plaça d'Ordizia, a Guipúscoa, aquest dijous (Efe/Javier Etxezarreta)

Galícia i Euskadi, pendents de l'evolució dels contagis per coronavirus de cara al 12J

Les juntes electorals rebutgen suspendre les eleccions autonòmiques a la comarca d'A Mariña i al municipi d'Ordizia

Actualitzat

Els rebrots de coronavirus en municipis de Galícia i Euskadi obren l'interrogant en com es desenvoluparà la jornada electoral per a les autonòmiques d'aquestes comunitats que es faran diumenge.

El dubte és si hi ha prou garanties sanitàries per anar a votar.

La comarca d'A Mariña, al nord de Lugo, està confinada durant cinc dies, fins a la jornada de reflexió. Però amb l'augment de contagis alguns alcaldes de la zona han demanat que les votacions es retardin en aquests municipis.

Aquest dijous, a tres dies de les eleccions, la Junta Electoral Central (JEC) ha rebutjat suspendre els comicis a A Mariña. Considera que hi ha condicions "adequades per anar a votar".

"En aquests moments s'ha d'entendre que les mesures adoptades per l'Administració garanteixen unes condicions adequades de circulació per poder anar a votar."

D'aquesta manera, la JEC desestima els recursos interposats per diverses formacions i confirma l'acord de la Junta Electoral de Galícia.

El candidat a la presidència de la Xunta per Galícia en Comú-Anova Mareas, Antón Gómez-Reino, ja ha anunciat que presentaran un recurs contra aquesta resolució de la JEC.

Els sanitaris de l'Hospital d'A Mariña, a Lugo, fan proves PCR
Els sanitaris de l'Hospital d'A Mariña, a Lugo, fan proves PCR (Efe/Eliseo Trigo)

En aquesta comarca del litoral de Lugo hi ha més d'un centenar de persones infectades i centenars en quarantena.

Els socialistes gallecs argumenten que hi ha més infectats que el 13 de març en tot Galícia quan es va decretar l'estat d'alarma i per això demanaven la suspensió de les eleccions en els municipis d'aquesta comarca.


Focus a Ordizia, sense confinament

Al País Basc, la Junta Electoral ha desestimat la petició d'EH Bildu d'establir mesures especials per poder votar al municipi d'Ordizia, a Guipúscoa, i a la comarca degut també al brot de coronavirus. Considera que les mesures establertes ja són suficients perquè la població pugui anar a votar amb garanties.

L'alcalde de la població, Adur Ezenarro, ha assegurat que ni ell ni l'Ajuntament assumiran "cap conseqüència" de permetre a les persones confinades anar a les urnes aquest diumenge.

A Ordizia hi ha una seixantena de casos positius de Covid-19.

 

 

ARXIVAT A:
Coronavirus Eleccions
Anar al contingut