Imatge d'una de les proves de selecció per ingressar a la Guàrdia Civil (AUGC)
Imatge d'una de les proves de selecció per ingressar a la Guàrdia Civil (AUGC)
Madrid

Gairebé la meitat dels aspirants a guàrdia civil suspenen la prova d'ortografia

El temari de les proves d'accés a la Guàrdia Civil incorporarà els delictes contra la Constitució i de rebel·lió a partir de l'any vinent

RedaccióActualitzat

Més de 23.000 candidats es van presentar el 13 i el 14 de juliol a les proves de selecció per a les 2.210 places d'una nova fornada d'agents de la Guàrdia Civil.

Una de les proves que més maldecaps va comportar als aspirants a guàrdia civil va ser la prova d'ortografia. L'examen consistia en deu frases amb quatre paraules subratllades. Els aspirants a estudiar a l'acadèmia de la Guàrdia Civil havien de marcar les paraules que consideressin que contenien alguna errada ortogràfica. Tenien deu minuts per completar el test.

Un total de 10.081 presentats van suspendre la prova (representa el 43% dels inscrits) i han quedat fora del procés de selecció.

Aquest és un extracte de les frases amb les paraules que els candidats havien de marcar com a incorrectes:

 

Extracte de la prova d'ortografia a la qual s'han presentat els aspirants a guàrdies civils

L'Associació Unificada de Guàrdies Civils denuncia la dificultat de la prova i el fet que les preguntes no tenien la mateixa complicació en l'examen del dissabte 13 i el del diumenge 14. El primer dia, el test d'ortografia el van suspendre el 57% dels opositors, i el segon, la xifra de suspesos es va rebaixar al 31%.

 

 

Superada la prova ortogràfica, els aspirants a guàrdies civil havien de contestar 20 preguntes en anglès i aprovar un test de coneixements generals. La següent prova eliminatòria és un test psicotècnic i una prova de resistència física.

Els aspirants que superin aquestes proves hauran de passar un reconeixement mèdic i una entrevista personal abans d'incorporar-se a l'Acadèmia que la Guàrdia Civil té a Baeza i a Valdemoro.

Els delictes contra la Constitució, al temari del 2020

La Direcció General de la Guàrdia Civil ha modificat el temari de les oposicions a partir del 2020. El nou temari incorpora un bloc de Dret Penal amb un epígraf on es detallen els delictes contra la Constitució Espanyola, com ara el delicte de rebel·lió. El nou programa també incorpora continguts legislatius sobre la igualtat entre homes i dones, drets i llibertats dels immigrants, protecció de dades, riscos laborals i literatura i història d'Espanya.

ARXIVAT A:
Guàrdia Civil
Anar al contingut