Gairebé 400.000 persones confinades a Leicester, al Regne Unit, per un rebrot
Els comerços no essencials i les escoles tornen a tancar, almenys durant quinze dies
Gairebé 400.000 persones confinades a Leicester, al Regne Unit, per un rebrot

Gairebé 400.000 persones confinades a Leicester, al Regne Unit, per un rebrot

Els comerços no essencials i les escoles tornen a tancar, almenys durant quinze dies

Redacció Actualitzat
TEMA:
Coronavirus
Cartells informatius de proves de Covid-19 a Leicester (Reuters/Carl Recine)

La ciutat britànica de Leicester, al centre d'Anglaterra, ha estat la primera del Regne Unit de tornar a quedar confinada, a causa d'un fort augment dels casos de coronavirus.

Totes les botigues que havien obert durant la desescalada i que siguin considerades comerços no essencials han de tornar a tancar a partir d'aquest dimarts. També les escoles, que només acolliran nens de famílies vulnerables i de treballadors essencials

La decisió de tancar les escoles s'ha adoptat després de detectar un nombre inusual de positius de Covid-19 entre els menors d'edat.

El nou confinament de Leicester l'ha anunciat el ministre de Salut, Matt Hancock, després de detectar-s'hi un important augment dels contagis de Covid-19.

 

Recordatori de la distància de seguretat en el mercat de Leicester (Reuters/Carl Recine)

La setmana passada, aquesta ciutat de gairebé 330.000 habitants va acumular el 10 per cent de tots els nous casos comptabilitzats al Regne Unit.

Mentre al conjunt del Regne Unit els nous casos han baixat, a Leicester han augmentat, i la taxa de contagi és de 135 per cada 100.000 habitants, que és tres vegades més alta que la taxa de la següent ciutat de la llista.

Hancock ha comparegut a la Cambra dels Comuns a les nou del vespre, una hora molt poc habitual.

Ha recomanat als habitants de Leicester que surtin de casa tan poc com puguin i també que no se surti de la ciutat ni s'hi viatgi si no és estrictament necessari.

Les mesures també s'apliquen a la rodalia de Leicester, que inclou la ciutat d'Oadby i les poblacions de Glenfield i Birstall; l'ordre de nou cofinament, en total, afecta gairebé 400.000 persones.

 

Un bar de Leicester es preparava aquest dilluns per reobrir dissabte, abans que s'anunciés el nou confinament (Reuters/Carl Recine)


Les autoritats locals han informat que aquestes "restriccions de confinament més estricte" es mantindran almenys durant 14 dies, i que llavors s'analitzarà la situació per veure si s'aixequen o es mantenen.

El ministre de Salut ha explicat que seguiran "de prop" el compliment de les distàncies de seguretat i que "adoptarem mesures addicionals si és necessari".

 

Un pub que tenia previst obrir dissabte que ve anunciava a la porta les mesures de seguretat (Reuters/Carl Recine)


A causa d'aquest nou confinament, tampoc tindrà lloc a Leicester ni a la seva rodalia la reobertura de perruqueries, pubs i restaurants prevista a tot Anglaterra per aquest dissabte que ve, 4 de juliol, qualificat per alguns com el "superdissabte".

Alguns d'aquests comerços esperaven poder reobrir des de feia temps i ja havien anunciat que ho farien dissabte. Ara, hauran d'esperar.

L'economia de la regió segur que es veurà afectada per aquest nou confinament que arriba el mateix dia que el primer ministre, Boris Johnson, ha d'explicar, a Dudley, els detalls del seu pla per a la recuperació econòmica després de l'aturada causada per la crisi del coronavirus.

ARXIVAT A:
Coronavirus
Anar al contingut