Controlat l'incendi entre Argentona i Mataró, que ha cremat unes 15 hectàrees
Més de 40 dotacions de bombers han treballat en l'extinció del foc, que ha cremat majoritàriament terreny forestal
Controlat l'incendi entre Argentona i Mataró, que ha cremat unes 15 hectàrees
Gairebé 40 dotacions de bombers treballa en un incendi entre Argentona i Mataró
Flames i fum de l'incendi declarat aquest dijous a Argentona

Controlat l'incendi entre Argentona i Mataró, que ha cremat unes 15 hectàrees

Més de 40 dotacions de bombers han treballat en l'extinció del foc, que ha cremat majoritàriament terreny forestal

RedaccióActualitzat
TEMA:
Incendis

Els bombers ha donat per controlat a primera hora del matí l'incendi d'Argentona, al Maresme, que es va declarar aquest dijous. Els bombers han remullat tota la nit el terreny després que el foc quedés estabilitzat el mateix dijous al vespre.El foc ha cremat 15 hectàrees, la majoria de terreny forestal, i no ha calgut fer cap desallotjament i hi ha hagut ferits.

L'origen va ser una crema incontrolada de restes vegetals, segons han informat els agents rurals. S'ha identificat com a autor de la crema un home de 76 anys que porta un hort i a qui ja se li havia escapat una primera crema unes hores abans que els equips d'emergència havien pogut apagar.

 

Aquest dijous, cap a dos quarts d'1 del migdia, l'incendi forestar es va iniciar a la urbanització de Can Vilardell, a tocar de Mataró, però encara  al terme municipal d'Argentona, al Maresme,

El mateix dijous, al voltant de les sis de la tarda, els Bombers van donar per estabilitzat el foc. Durant la nit s'ha mantingut un dispositiu de dotze dotacions terrestres per controlar el foc.

 

 

El foc ha afectat una àrea de matolls i canyes, i ha crescut ràpidament, amb flames molt altes i molt de fum, visible des de la capital del Maresme. Agents Rurals ha informat que l'origen de l'incendi és una crema "escapada" de restes vegetals, que no tenia autorització i de la qual s'ha identificat l'autor. Es tracta d'un home de 76 anys que porta un hort i al qual ja se li havia escapat hores abans una crema que els bombers van poder apagar ràpidament.

 

 

Els bombers hi van enviar cada vegada més dotacions, i cap a les 3 del migdia n'hi treballaven 35 de terrestres i 10 d'aèries, que estaven intentant frenar el front del foc, que s'ha escampat cap al polígon industrial d'Argentona, on ha cremat una nau sencera al carrer Galícia i altres han estat malmeses pel fum i la temperatura. No hi ha hagut cap persona ferida.
 


Els bombers van treballar per impedir que l'incendi afectés més el polígon i arribés al bosc pel paratge de Sant Jaume de Traià, on podria fer molt de mal.

De fet, dues hores i mitja després d'iniciar-se, el foc havia pujat carena amunt i s'havia diversificat en uns quants fronts, alguns dels quals van amenaçar algunes cases veïnes.

Es va poder estabilitzat el flanc més proper a la zona del polígon industrial i es va continuar treballant al flanc esquerre, a tocar de la C-60, per evitar que es propagués pel fons dels barrancs.

Amb tot, els Bombers calculen que, comptant les zones afectades pels focus secundaris, les flames haurien cremat unes 15 hectàrees

 


Aquest incendi s'ha produït en un dia en què el mapa de risc d'incendi a Catalunya era en general baix o moderat.

 

 

Nou incendi a Collserola

I els bombers també han extingit el petit incendi que es va declarar declarat dijous a la serra de Collserola, a Barcelona, entre els barris de les Roquetes i Canyelles. És la mateixa zona on aquesta primavera ja han cremat cinc incendis més. El més gran va ser el 8 de juny i els indicis fan pensar que va ser intencionat.

ARXIVAT A:
Incendis
Anar al contingut