Rebels libis llancen un coet prop de la cuitat de Brega. (Foto: EFE)
No els rebels ni el règim estan disposats a aturar les hostilitats. (Foto: EFE)
Trípoli

Gaddafi rebutja l'alto el foc proposat pels rebels i diu que no abandonaran les ciutats que controlen

Les hostilitats entre el règim i els opositors continuen a Líbia. Un i altre bàndol demostren que la via diplomàtica no és, ara mateix, una opció per resoldre el conflicte sobre el terreny. El govern de Moammar al-Gaddafi ha rebutjat un alto el foc proposat pels rebels. Un portaveu del règim ha assegurat que no abandonaran les ciutats que controlen. De fet, el règim ha intensificat els atacs als rebels a l'oest de Misrata. Uns atacs que s'estarien llançant contra el port i el centre de la ciutat.

Actualitzat
El govern de Líbia ha rebutjat les condicions proposades pels rebels per un alto el foc. Un portaveu de Moammar al-Gaddafi ha dit que les tropes governamentals no es retiraran de les ciutats, com demanaven els insurgents.

El portaveu assegura que no es refia del consell rebel. "Ens estan demanant que ens retirem de les nostres ciutats i que les obrim a gent que porten armes, que formen part de tribus, que són violents i no tenen un líder. Estan relacionats amb al-Qaeda i ningú sap qui són. Si això no és una bogeria, no sé pas què és. No abandonarem les nostres ciutats i no deixarem de protegir la població civil", ha afirmat.

Els líders rebels s'havien declarat disposats a acceptar un alto el foc si el règim aturava el setge a les ciutats revoltades i retirava tots els mercenaris del país. Els rebels havien discutit la mesura amb l'enviat de les Nacions Unides a Bengasi, que plantejava l'alto.

Ofensiva a Misrata

El govern de Gaddafi ha intensificat els atacs als rebels a l'oest de Misrata. Uns atacs que s'estarien llançant contra el port i el centre de la ciutat, però que no es poden confirmar perquè els periodistes tenen prohibit l'accés a la zona.

El govern libi també ha distribuït unes imatges de l'hospital de Brega, on han ingressat una dotzena de ferits arran dels bombardejos de la coalició. El portaveu de Gaddafi ha parlat de sis morts a l'est del país pels bombardejos aliats i ha qualificat els raids de crims en contra de la humanitat.
 
Anar al contingut