Líbia

Gaddafi apareix breument a la televisió per esvair els rumors sobre la seva fugida de Líbia

Moammar al-Gaddafi ha aparegut a la televisió líbia per desmentir els rumors que apuntaven que havia fugit del país. En una brevíssima intervenció, Gaddafi ha volgut deixar clar que continua a Líbia i que no s'ha de fer cas de les informacions que asseguren que s'ha atacat amb artilleria pesant l'oposició. A peu de carrer, la població continua revoltada i continuen els enfrontaments amb les forces de seguretat. Algunes fonts parlen de més de dos centenars de morts només aquest dilluns a Trípoli, la capital. Els opositors filtren a internet imatges de la situació del país, mentre van creixent les veus crítiques amb Gaddafi dins el mateix règim libi.

Actualitzat
L'excèntric dictador libi, Moammar al-Gaddafi, ha aparegut per primera vegada a la televisió des de l'inici de la revolta al seu país, i en una escena peculiar, amb un paraigua a la mà, ha volgut deixar clar que continua a Líbia, després que s'ha especulat amb la possibilitat que era camí de Veneçuela.

La televisió pública líbia, a més, desmenteix les massacres de manifestants, que qualifica de mentides i rumors. Tot i això, els testimonis han explicat que, a més d'artilleria pesant, també es va fer servir l'aviació militar. Els morts es compten a centenars. Segons Al-Jazeera serien almenys 250, però la Federació Internacional de Drets Humans (FIDH) eleva la xifra a prop de 400.

I és que la situació al país ha empitjorat molt les últimes hores. Als carrers de la capital líbia es manté la rebel·lió contra el règim i els seus detractors burlen l'hermetisme informatiu d'aquest país penjant-ne imatges al YouTube. La revolta abasta tot el país, però és especialment bel·ligerant a l'est, en localitats com Bengasi. En aquesta ciutat, la segona més important del país, els manifestants asseguren que en tenen el control.

Però l'acció militar ha obert esquerdes, cada cop més profundes, entre els membres del règim. De fet, les desercions estan a l'ordre del dia: els guàrdies de fronteres han fugit dels seus llocs, el ministre de Defensa ha dimitit i les representacions diplomàtiques a l'estranger rebutgen la repressió i, fins i tot, reclamen la intervenció internacional. A més, hi ha hagut incendis i saquejos a diversos edificis governamentals.
VÍDEOS RELACIONATS
ESPECIALS RELACIONATS
Anar al contingut