Líbia

Gaddafi acusa Bin Laden d'atiar la revolta i crida el poble a "combatre" els manifestants

Moammar al-Gaddafi ha cridat el poble de Líbia a "combatre" i "desarmar" els manifestants que han pres diverses parts del país. Uns manifestants que ha tornat a acusar d'estar al servei d'Ossama bin Laden i d'actuar sota els efectes de les drogues i l'alcohol. Gaddafi, que ha emès un altre missatge, aquesta vegada telefònic, a través de la televisió líbia, ha donat el condol a les famílies de les víctimes de la violència dels últims dies, que ha anomenat "els nens de Líbia", i ha demanat a les famílies que facin tornar els fills a casa.

Actualitzat
Gaddafi també ha usat l'amenaça del tall de subministrament de petroli si no paren les protestes. "Si els ciutadans no van a treballar es tallarà el subministrament de petroli", ha assegurat el dictador libi.

Com va fer dimarts, Moammar al-Gaddafi ha tornat a cridar els membres dels comitès populars "a sortir a combatre" contra "aquells que responen a les ordres de Bin Laden". Gaddafi ha tornat a dir que no té cap càrrec. "En les monarquies el rei és simbòlic, no intervé. Aquí hi ha comitès populars, vosaltres teniu el poder", ha dit Gaddafi després de recordar que la reina Isabel II d'Anglaterra fa més de 50 anys que ocupa el poder sense que ningú ho qüestioni.

"Líbia pot seguir el mateix camí que l'Iraq", ha amenaçat. "A ells no els importes tu o la nostra agricultura o la nostra indústria", ha insistit en relació a Al-Qaeda. "Només volen matar els teus fills", ha afegit. "Si voleu que Al-Qaeda prengui el país ja veureu com els Estats Units ens bombardegen com l'Afganistan o l'Iraq. A Saddam Hussein també el van vincular amb Al-Qaeda".
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut