Gabilondo no recollirà l'acta de diputat després del fracàs del PSOE a Madrid

El secretari general del PSOE a la Comunitat de Madrid, José Luis Franco, deixa el càrrec i una gestora es farà càrrec del partit

Actualitzat

El cap de llista del PSOE a les últimes eleccions a la Comunitat de Madrid, Ángel Gabilondo, no recollirà l'acta de diputat després de la derrota en els comicis de dimarts passat.

Ho ha confirmat el secretari d'Organització del PSOE, José Luis Ábalos, que ha assenyalat que Gabilondo era el primer que sabia "què havia de fer" després dels comicis.

 

 

Gabilondo és a l'Hospital Ramón y Cajal després de trobar-se malament aquest dijous, quan ha tingut una arrítmia cardíaca després que li hagin administrat la vacuna contra la Covid-19.

A l'hospital ha rebut la visita de la seva rival electoral i guanyadora de les eleccions, Isabel Díaz Ayuso, que ha dit que el candidat socialista és "una gran persona" que "ha fet una gran feina dins de les discrepàncies".

 

Díaz Ayuso, sortint de l'hospital després de visitar Gabilondo
Díaz Ayuso, sortint de l'hospital després de visitar Gabilondo (EFE / Kiko Huesca)

 

Aquest dijous s'ha reunit la Comissió Executiva Federal del PSOE per analitzar la derrota electoral. El president del govern i secretari general del PSOE, Pedro Sánchez, ha dit que en les eleccions a l'Assemblea de Madrid no van tenir ni espai ni temps per afrontar una convocatòria inesperada.

En els comicis del 4 de maig, el PSOE va obtenir el pitjor resultat de la història en unes eleccions autonòmiques a la Comunitat de Madrid, va perdre 13 diputats i va ser superat per la candidatura de Més Madrid, encapçalada per Mónica García.

 

Gabilondo s'abraça amb el fins avui líder del PSOE a la Comunitat de Madrid, José Manuel Franco
Gabilondo s'abraça amb el fins avui líder del PSOE a la Comunitat de Madrid, José Manuel Franco (EFE / Fernando Villar)

 

Dimiteix el líder del PSOE a Madrid

Aquest mateix dijous, el secretari general del PSOE a la Comunitat de Madrid, José Luis Franco, ha anunciat que deixa el càrrec arran del fracàs electoral del 4M. Ábalos ha negat de forma rotunda que s'hagi demanat a Franco que deixés el càrrec i ha vinculat la dimissió amb la nova etapa que obre el partit a Madrid.

A partir d'ara, una gestora dirigirà el partit fins que se celebri el Congrés Regional previst per a finals d'aquest any.

Precisament aquest dimecres, l'endemà de les eleccions, el corrent crític Esquerra Socialista havia demanat la dimissió de la Comissió Executiva Regional del PSOE, la designació d'una gestora i la renúncia de Gabilondo a l'acta de diputat per iniciar "un procés de renovació de càrrecs i polítiques".

 

Isabel Díaz Ayuso, amb Nicolás Redondo Terreros i Joaquín Leguina, el 22 d'abril passat
Isabel Díaz Ayuso, amb Nicolás Redondo Terreros i Joaquín Leguina, el 22 d'abril passat (Europa Press)

 

Expedient d'expulsió a Leguina i Redondo Terreros

D'altra banda, el PSOE ha obert un expedient d'expulsió a l'expresident de la Comunitat de Madrid Joaquín Leguina i a l'exsecretari general del PSE Nicolás Redondo Terreros pel seu suport a la candidatura de la popular Isabel Díaz Ayuso en els comicis del 4 de maig.

El 22 d'abril passat, Díaz Ayuso va visitar la Fundació Alma Tecnològica, de la qual Redondo és president i Leguina patró, en un acte inclòs dins la seva agenda institucional. La presidenta autonòmica va fotografiar-se amb tots dos i els va posar com a exemple per "estar sempre al servei dels altres".

En els darrers temps, tots dos polítics han fet declaracions crítiques amb la política de Pedro Sánchez i el PSOE. L'expedient a Leguina i Redondo ha rebut la resposta gairebé immediata del líder del PP, Pablo Casado, que ha lamentat que se'ls hagi "purgat":

 

 

 

ARXIVAT A:
PSOEComunitat de Madrid
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut