Madrid

Gabilondo es mostra disposat a reforçar l'autoritat dels mestres, com proposa el PP

El ministre d'Educació, Ángel Gabilondo, està disposat a tornar als mestres "l'autoritat que es mereixen". Així ho ha explicat a la resta de grups del Congrés en resposta a un diputat del PP. Gabilondo, doncs, està d'acord amb la proposta dels populars per reforçar el paper dels mestres a l'aula, però hi posa una condició: que les forces polítiques i la comunitat educativa analitzin conjuntament la situació.

Actualitzat
Gabilondo ha demanat al Partit Popular que "afronti amb serietat el debat" social i jurídic que suposaria la modificació de la llei, i ha recordat que abans de plantejar-ho "cal fer un diagnòstic adequat per acordar el significat d'aquesta mesura".

El ministre també ha explicat que cal analitzar "què passa a dins i a fora de les aules, i a les famílies, perquè el problema no és només escolar".

Els populars, en canvi, asseguren que la pèrdua d'autoritat dels professors és la causa de la violència i l'agressió que hi ha a les aules. Per això, ha defensat el diputat Alfonso Alonso, defensen que "es torni als mestres la consideració social, la protecció legal i l'autoritat que es mereixen".



Anar al contingut