Kabul

Futur incert dels 22 missioners coreans que continuen segrestats a l'Afganistan després de l'execució d'un d'ells

Els 22 missioners sud-coreans que van ser segrestats fa una setmana a l'Afganistan continuarien vius, després que ahir un d'ells fos executat pels rebels. Tot i que ahir es va acabar el termini donat pels talibans per executar els cooperants, el govern afganès ha assegurat que continuen vius i ha manifestat la seva voluntat de reprendre les negociacions. Pel que fa al segrest d'un periodista juntament amb el seu traductor afganès aquest dimecres, s'ha sabut que ha acabat amb bon final, tot i que no es tracta d'un reporter alemany, com s'havia dit inicialment, sinó danès d'origen afganès.

Actualitzat
Amb la mort d'un dels 23 ostatges, els talibans complien una part de la seva amenaça, davant la falta de resposta del govern afganès d'alliberar presoners talibans a canvi dels ostatges.

L'execució del segrestat, un pastor protestant de 42 anys, ja ha estat confirmada i condemnada pel ministre d'Afers Exteriors de Corea del Sud.

El grup de missioners, voluntaris d'una església catòlica i entre els quals hi ha 18 dones, van ser segrestats ara fa una setmana quan viatjaven amb autocar.

Desenllaç del segrest d'un periodista

L'últim segrest d'un periodista a l'Afganistan, on els talibans han convertit aquesta pràctica en habitual, ha tingut un bon final.

El periodista, que no és alemany com s'havia dit inicialment, sinó danès d'origen afganès, ha estat víctima d'un intent de segrest que finalment ha acabat bé. Segons ha explicat el mateix reporter, que preparava un reportatge, s'ha pogut salvar del segrest amb l'ajuda dels ciutadans, gràcies als quals, segons ha afirmat, ha pogut dirigir-se a la policia.


NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut