Barcelona

Funke farà una novel·la sobre els contes infantils espanyols i catalans

Els contes infantils espanyols i catalans inspiraran una de les novel.les que té previst escriure l'autora de "best-sellers" infantils i juvenils Cornelia Funke. L'escriptora alemanya, considerada una de les cent persones més influents del món, ha visitat Barcelona aquest dilluns per presentar la primera novel·la de la sèrie, "Reckless, carn de pedra".

Actualitzat
"Reckless", que significa "Temerari", està inspirat en els contes dels Germans Grimm on els protagonistes tenen una doble vida quan travessen un mirall màgic. I és que Cornelia Funke ha creat aquest altre món que es pot descobrir a través d'un mirall perquè creu que tots, no només els nens, vivim el 90 per cent del nostre temps en un somni i pocs moments som conscients de la realitat.

El protagonista és Jacob Reckless, que en anglès vol dir "temerari". El noi descobreix un mirall molt estrany al despatx del seu pare, on pots entrar que ofereix una vida paral.lela, però plena de perills i màgia negra. Una obra amb un vessant fosc perquè, segons l'autora, la por és un element imprescindible. Per Funke "la por és un element clau tant als contes com a la vida, la nostra vida es basa molt sovint a enfrontar-nos a la por. Hi ha molta gent que està dirigida per la por". L'autora té un fill de 15 anys "que li agrada posar a prova la seva pròpia por i en aquest sentit és molt semblant al protagonista de la novel·la, en Jacob".

Funke escriurà tres novel.les més inspirades en contes infantils europeus i el quart se submergirà en la tradicions dels contes espanyols, catalans i gallecs. Tot i això encara no ha començat a investigar.

Aquest és l'últim projecte d'una dona que està considerada la millor escriptora alemanya de literatura infantil i juvenil, amb obra traduïda a 30 idiomes, milions d'exemplars venuts i considerada com una de les dones mes influents del món, segons la revista Time. Però malgrat tot, una dona pròxima i molt amable que escriu per autèntic amor i interès pels nens, que creu que a vegades no són ben tractats com a lectors i que necessiten respostes a les grans preguntes que ens fem tots. Reckless es publica en català per estrella Polar i en castellà per Edicions Siruela i podria portar-se al cinema.

Funke és autora de la famosa triologia "Cor de tinta", amb més de 13 milions d'exemplars venuts.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut