Monitors que han assistit al 'Movidic' del Fundesplai. Pla general dels assistents a la jornada del 17 de setembre de 2016. (Horitzontal)
Monitors que han assistit al 'Movidic' del Fundesplai. Pla general dels assistents a la jornada del 17 de setembre de 2016. (Horitzontal)

Fundesplai fomentarà l'excursionisme i les accions de millora del medi ambient entre més de 14.000 joves i nens

Actualitzat

ACN L'Hospitalet de Llobregat.-La Fundació Catalana de l'Esplai (Fundesplai) s'ha proposat fomentar durant el curs 2016-17 l'excursionisme i les accions de millora del medi ambient entre els més de 14.000 infants i joves que van als seus esplais. L'entitat sense afany de lucre que desenvolupa accions d'educació i lleure en els àmbits educatiu, social i mediambiental ha celebrat aquest dissabte a la seva seu, ubicada al barri de Sant Cosme del Plat de Llobregat, el 'Movidic', la tradicional trobada que serveix per inaugurar el curs i cloure la campanya d'activitats d'estiu. A la jornada hi han assistit uns 300 monitors d'arreu de Catalunya.

La jornada d'aquest dissabte ha servit per fer balanç de la campanya "Un estiu per a tothom!". Entre el 22 de juny i el 9 de setembre Fundesplai ha organitzat 1.133 activitats (casals, colònies, campaments...), en les quals hi han participat 65.547 persones. Aquestes xifres representen un 10% de participants més que a l'estiu del 2015. Enguany, per tal de garantir la igualtat d'oportunitats, Fundesplai ha atorgat 5.186 beques per a colònies i casals a infants en situació d'exclusió social, un 9% més que l'any passat.Tallers formatius i cloenda del 20è aniversariDurant la trobada de monitors s'han fet diversos tallers formatius, orientats a oferir recursos pedagògics i de gestió als educadors. Entre les formacions destaquen les pensades per fomentar la participació dels infants als esplais, utilitzar la comunicació digital per fer créixer els equips de l'entitat i incentivar la participació dels esplais en projectes de preservació de la natura.La trobada ha acabat amb una paella popular que ha tancat els actes de celebració del 20è aniversari de la federació, que s'ha estat celebrant durant aquest 2016.

Anar al contingut