Funcionaris estatals podran teletreballar 4 dies a la setmana durant la pandèmia

La resta del personal estatal, la que no tingui persones a càrrec, podrà treballar de manera "no presencial" almenys un dia a la setmana

Actualitzat

Alguns funcionaris de l'Administració General de l'Estat podran teletreballar quatre dies a la setmana des d'aquest dilluns i mentre duri la pandèmia. La resta del personal podrà treballar de manera "no presencial" com a mínim un dia a la setmana.

Ho podran fer les persones qui tinguin fills menors de 14 anys i els que tinguin al seu càrrec persones dependents o amb discapacitat. També ho podran demanar els treballadors que pertanyin a col·lectius vulnerables al coronavirus.

Així ho reflecteix l'acord entre el sindicat de funcionaris CSIF, UGT i el Ministeri de Política Territorial i Funció Pública considerat "pioner" pels representants dels treballadors.

Comissions Obreres, en canvi, no ha firmat l'acord perquè creu que primer cal regular les condicions del teletreball.

 

Base per una nova llei

Els sindicats esperen que el consens aconseguit serveixi de base per a la negociació amb el govern, a partir de juliol, per donar forma a la nova llei del teletreball que prepara.

De tota manera, el document segueix considerant aquesta modalitat de treball com a "voluntària i reversible".

El sindicat CSIF ha valorat molt positivament l'acord i ha fet un comunicat en què destaca que es constituirà una comissió de seguiment que vetllarà per la seva correcta aplicació.

"Considerem que aquesta resolució hauria de ser també referent, tant per a la resta de les administracions públiques, com per a la regulació en el sector privat. Les administracions públiques tornen a ser la punta de llança en la consecució de drets laborals per al conjunt de la societat espanyola, com va passar amb el permís de paternitat."

 

 

Atenció al públic via telemàtica

En aquesta "nova normalitat", es prioritzarà l'atenció al públic via telemàtica i telefònica i es caldrà cita prèvia per a les gestions presencials. El document contempla la possibilitat que alguns centres administratius ampliïn el seu horari fins a les 21.00.

Els sindicats calculen que afectarà uns 200.000 empleats de les oficines dels ministeris, la Seguretat Social, l'Agència Tributària, la policia i la Direcció General de Trànsit, entre altres.

Pel que fa als funcionaris de la Generalitat, a principis d'aquest any, s'ha posat en marxa una prova pilot per a 2.400 funcionaris que podran teletreballar tres dies a la setmana. En funció dels resultats obtinguts es decidirà si s'amplia a més empleats.

ARXIVAT A:
Coronavirus Drets laboralsTeletreball
Anar al contingut