Concentració de funcionaris de presons al vestíbul de Brians 2, aquest dimarts
Concentració al vestíbul de Brians 2, aquest dimarts (ACN/Gemma Sánchez)
Sant Esteve Sesrovires

Els funcionaris de presons desconvoquen les protestes després de l'entesa amb Justícia

Una desena de representants dels sindicats han passat la nit tancats al despatx del director de Brians 2 per reclamar mesures per evitar les agressions per part d'interns

RedaccióActualitzat

Els funcionaris de presons i la Generalitat han arribat a una entesa aquest dimecres per desconvocar les mobilitzacions previstes per a aquest dijous.

D'aquesta manera, es tanca el conflicte per la manca de personal. El Departament de Justícia s'ha compromès a convocar un mínim de 350 places noves per als anys 2024 i 2025.

La xifra de contractacions s'incrementarà en funció de les necessitats de cada centre, segons el document que han signat Justícia i els sindicats aquest mateix dimecres a la tarda.

Pels sindicats de presons, es tracta d'un "acord històric". El portaveu de presons de la UGT Catalunya, Xavier Martínez, no s'havia ofert mai una contractació d'aquesta magnitud si no era coincidint amb l'obertura d'un centre penitenciari nou.

Accés a la presó de Brians 2, a Sant Esteve Sesrovires
Accés a la presó de Brians 2, a Sant Esteve Sesrovires (Europa Press/David Zorrakino)

40 hores tancats al despatx del director de Brians 2

Enmig del conflicte per la manca de personal, una desena de funcionaris de presons s'han tancat la nit de dimarts a dimecres a Brians 2 per exigir mesures per evitar les agressions per part d'interns, que, asseguren, van en augment.

Més de 300 funcionaris de diferents presons, segons dades facilitades pel sindicat majoritari UGT, van secundar aquest dimarts una concentració de protesta a la mateixa presó, que va derivar en l'ocupació del despatx del director del centre penitenciari, ubicat a Sant Esteve Sesrovires, al Baix Llobregat.


Xavier Martínez ha xifrat en 1.231 les agressions contra els funcionaris de presons el 2022:

"Gairebé 1 de cada 3 funcionaris ha estat agredit l'any passat, de diferent consideració. Creiem que s'han de buscar solucions. [...] I volem un calendari d'oferta pública d'increment de personal que quantifiquem en 600 efectius, que són els que hem anat perdent al llarg d'aquests anys. Sense plantilla, no podem garantir la seguretat dels centres."

Els treballadors no volien firmar cap acord que no inclogués el compromís d'incrementar la plantilla en 600 efectius en 3 anys.

Martínez també ha indicat que el gruix del personal que es demana ha de ser de vigilància, encara que hi ha mancances d'altres perfils com rehabilitadors, psicòlegs o agents socials, entre d'altres.

 

ARXIVAT A:
Judicial
Anar al contingut