Fumada col·lectiva per celebrar la legalització del consum de cànnabis a Alemanya

El govern ho justifica per acabar amb el mercat il·legal, mentre que alguns metges i part de l'oposició hi veuen un problema de salut pública

RedaccióActualitzat

La llei que legalitza el consum de marihuana a Alemanya ha entrat en vigor aquest dilluns després que el Parlament n'aprovés el text a mitjans de març.

Com si es tractés d'un compte enrere de Cap d'Any, unes 1.500 persones ho han celebrat a la mitjanit amb una fumada col·lectiva a la Porta de Brandenburg de Berlín.

A partir d'ara és legal portar 25 grams de cànnabis per al consum propi a Alemanya. Al carrer se'n pot fumar sempre que no es faci a menys de 100 metres de distància de parcs infantils, escoles, centres esportius o carrers comercials.

De moment, el cànnabis no es podrà comprar legalment fins d'aquí tres mesos i la Federació Alemanya del Cànnabis recomana als consumidors que, en cas d'un control policial, no revelin d'on l'han tret.

Els partidaris de la llei celebren que milers de persones han deixat d'estar criminalitzades. A més, els consumidors que en prenen per raons mèdiques també se'n beneficiaran, perquè les receptes seran menys complicades.

A Alemanya ja és legal portar 25 grams de cànnabis per al consum propi (Reuters/Christian Mang)

Desacord pels grams de cànnabis permesos per llei

La llei que legalitza l'ús recreatiu del cànnabis estableix que els majors d'edat poden cultivar a casa un màxim de tres plantes de marihuana per a autoconsum o acumular fins a 50 grams de cabdells secs al seu espai privat.

Mentre l'associació mèdica del país considera que 50 grams al mes corresponen a "un consum d'alt risc i condueix a trastorns", el Ministeri de Sanitat defensa que el cànnabis legal ha d'estar disponible en quantitats més grans si es vol acabar amb el mercat negre il·legal.

Els partidaris de la llei ho han celebrat a Berlín amb una fumada col·lectiva a la Porta de Brandenburg (Reuters/Christian Mang)

El ministre de Justícia, Marco Buschmann, defensa que la legalització alleujarà a mitjà termini la pressió sobre els òrgans judicials i policials. Ara hi ha més de 100.000 processos penals oberts contra consumidors de cànnabis al país.

Des de l'oposició conservadora adverteixen que, el dia que tornin a governar el país, revocaran la llei de seguida perquè la consideren una amenaça per a la salut pública.

 

ARXIVAT A:
CànnabisAlemanya
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut