Des del cap de setmana, l'alta velocitat, la mitja distància i les Rodalies acumulen incidents

Fum i "pànic" entre els viatgers per un incident mecànic en un tren a Llinars del Vallès

També hi ha retards de mitja hora a l'R4 per una incidència durant les tasques de manteniment a la xarxa

RedaccióActualitzat

Escenes de pànic, aquest matí, en un comboi de Renfe, quan el fum causat per un incident mecànic ha entrat dins els vagons i les portes no s'obrien, segons han explicat alguns usuaris a les xarxes socials.

Parlen també "d'escenes d'asfíxia" que han portat a trencar els vidres d'algunes finestres. Un dels passatgers afectats afirma, en un missatge a les xarxes socials, que "el pèssim servei de Renfe ens acabarà matant".

Aquest incident ha ocorregut cap a dos quarts de nou a Llinars del Vallès, en un tren que circulava entre Figueres i Barcelona, quan "una avaria mecànica d'un tren ha provocat que un dels eixos s'enfrenés", segons ha informat Renfe.

El fregament entre la roda, metàl·lica, i el fre, també metàl·lic, seria la causa del fum que ha alarmat els viatgers en veure que les portes no s'obrien.

L'incident, segons Renfe, ha durat uns deu minuts, passats els quals els passatgers han pogut ser traslladats a un altre comboi.

El comboi ha quedat aturat a la via i els passatgers han estat transbordats a un altre tren per poder continuar el viatge.


Retards a l'R4

A banda, aquest matí, la línia R4 de Rodalies acumula retards de fins a mitja hora per una incidència en la infraestructura que hi ha hagut durant unes tasques de manteniment realitzades per Adif, que és l'empresa gestora de la infraestructura.

A conseqüència d'aquesta incidència, la circulació entre Monistrol i Sant Vicenç de Castellet es fa per via única.

A dos quarts d'onze, quatre hores després d'anunciar la incidència, Adif ha anunciat que ja estava resolta.


Recuperant la normalitat a l'alta velocitat

La circulació ferroviària entre Barcelona i Figueres està alterada des que la nit de dissabte a diumenge uns actes vandàlics a la línia d'alta velocitat van afectar el cablejat de senyalització. Aquest dimarts al matí, dos dies més tard, encara no s'ha pogut recuperar del tot la normalitat, segons informen Adif i Renfe.

Aquest dilluns, a més, una incidència, també a Llinars del Vallès, ha interromput la circulació de les línies de Rodalies entre Granollers Centre i Cardedeu, agreujada pel fet que el servei alternatiu per carretera tampoc ha funcionat.

ARXIVAT A:
MobilitatRenfeRodalies
Anar al contingut