Personal de seguretat mostra una bandera on s'indica que està prohibit el pas a la zona de la central nuclear de Fukushima.
Personal de seguretat mostra una bandera on s'indica que està prohibit el pas a la zona de la central nuclear de Fukushima. (Foto: Reuters)
Tòquio

Fukushima transvasa més de 200 tones d'aigua radioactiva a un dipòsit equivocat

Es tracta de l'aigua que es fa servir per refrigerar els reactors i normalment es processa per reduir-ne la contaminació

RedaccióActualitzat

Nou problema a la central nuclear japonesa de Fukushima. L'operadora de la planta ha transvasat per error aigua altament radioactiva a unes instal·lacions que no estaven preparades per acollir aquest material. Es tracta de l'aigua que es fa servir per refrigerar els reactors de la central i que habitualment es trasllada a uns dipòsits tractats i hermètics per reduir-ne la contaminació radioactiva. Segons les explicacions de l'operadora, més de 200 tones d'aigua contaminada les van treure quatre bombes que no haurien d'estar funcionant i van enviar l'aigua erròniament a un soterrani en lloc dels dipòsits preparats.

En tot cas, els responsables de la central asseguren que no hi ha risc que aquesta aigua es filtri fora de la planta perquè no hi ha cap comunicació directa entre el soterrani de l'edifici i l'exterior. Això passa només dos dies després que es va reconèixer que el nivell de radioactivitat d'un vessament d'aigua contaminada que hi va haver l'any passat va ser tres vegades i mitja més alt que el que es va admetre en un principi.

El mes passat, el Japó va recordar amb un minut de silenci el terratrèmol i posterior tsunami de fa 3 anys que va provocar 18.000 morts i desapareguts, i que va desencadenar un dels pitjors accidents nuclears de la història.

 

 

 

Anar al contingut