Lima

Fujimori admet en un interrogatori que va ordenar l'escorcoll il·legal de la casa de Montesinos

En el primer interrogatori davant del jutge, l'expresident peruà Alberto Fujimori ha admès la seva responsabilitat en un cas de violació de domicili, i ara n'espera la sentència, que es podria dictar d'aquí a tres setmanes. Segons ha explicat el seu advocat a la base militar on se celebra la vista, Fujimori ha reconegut que va ordenar l'escorcoll il·legal de la casa de la dona de qui va ser la seva mà dreta, Vladimiro Montesinos.

Actualitzat

L'exmandatari, extradit per la justícia xilena fa vint dies, ha afirmat que la seva intenció no era buscar proves de corrupció i destruir-les, sinó investigar on era Montesinos, una de les figures més fosques del seu mandat.

La fiscalia demana set anys de presó per aquest cas, que és un dels cinc processos per corrupció amb què s'enfronta Fujimori. També té pendent un cas de violació dels drets humans que li podria costar trenta anys de presó.

El seu advocat defensor, César Nakasaki, ha declarat que Fujimori ha contestat unes 30 preguntes durant el primer interrogatori al qual l'ha sotmès la justícia peruana des de la seva extradició a Xile el passat 22 de setembre.

El 7 de novembre del 2000, poc després que Montesinos fugís del país perquè s'havien difós una sèrie de vídeos on se'l veia cometent actes de corrupció, la policia va registrar casa seva, a Becerra.

Fujimori, suposadament, també va ordenar entrar en un altre pis, propietat de l'esposa de Montesinos, d'on es van emportar una gran quantitat de maletes i caixes.

Material compromès

Segons la fiscalia, entre el material hi havia els denominats "vladivideos", que van ser retirats sense fer-ne inventari i després se'ls va quedar Fujimori que, juntament amb el seu cunyat, estan acusats d'haver manipulat el contingut de les maletes per "fer desaparèixer tot element de prova que pogués incriminar l'expresident", assegura la Cort Suprema.

Una setmana després, el llavors cap d'Estat pujava a un avió amb destinació a Brunei sota la sospita que es va endur una gran quantitat de material compromès.

ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut